Rulada fără zahăr și fără făină este un desert care poate fi consumat și de către cei mici. Prăjitura se face foarte ușor și nu necesită foarte mult timp pentru realizare.
Pentru un desert ușor dar extrem de gustos, rulada cu fructe de pădure este o alegere delicioasă. Mai ales că prăjitura nu conține nici făină, dar nici zahăr, cu toate acestea îi satisface chiar și pe cei mai pretențioși dintre gurmanzi. Pentru compoziția foii aveți nevoie de 6 ouă și aproximativ tot atâtea linguri de îndulcitor rase.
De asemenea mai este nevoie de un praf de sare. Se separă ouălele și se adaugă câte un praf de sare și peste albușuri și peste gălbenușiuri. Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă 3 linguri de îndulcitor, ștevia cristalizată este de preferat și două linguri de cacao.
Rulada fără făină un deliciu cu foarte puține calorii
Apoi se bat din nou, până când îndulcitorul s-a topit. Gălbenușurile se bat cu celelate trei linguri de îndulcitor până când se fac spumă și ștevia s-a topit. Apoi se toarnă gălbenușurile peste albușuri, se pune o esență de vanilie după care se amestecă. Atunci când compoziția este omogenă se tapetează o tavă cu hartie de copt și se pune în acea tavă.
Se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute, timp în care preparăm crema. 200 de grame de mascarpone, fără lactoză, dacă există intoleranțe, peste care se pun 20 de grame de smântănă pentru frișcă. Se adaugă 3 linguri rase de îndulcitor după care se bat toate îngredientele cu mixerul.
Un desert și pentru cei cu inteloranțe
Se poate adăuga esență de vanilie sau de rom după caz. Apoi se scoate de la cuptor foaia. Se rulează în folie alimentară și se lasă puțin să se odihnească, în acest fel vă asigurați că foaia nu se va întări.
După ce s-a răcorit puțin, se întinde foaia, peste care se pune crema. Deasupra cremei se pun mure, zmeură sau afine. După care se rulează din nou foaia. Odată rulată se dă la frigider pentru două ore. Poftă bună!