Este vorba despre Paris Whitney Hilton, alias Princess, cea supranumită de către tabloide “săraca fată bogată"…

Listă interminabilă
Paris este unul din cei patru copii ai lui Kathy şi Richard Hilton. Fondatorul hotelurilor care poartă numele familiei este Condrad Hilton. La moartea sa, în anul 1979, acesta nu a lasat nimic drept moştenire, dar Barron Hilton (bunicul lui Paris) a ajuns la judecată în problema averii şi în 1988 a câştigat procesul. Astfel, valoarea moştenirii se ridică la incredibila sumă de 50 de milioane de dolari.
Copilaria starletei s-a perindat în mai multe case exclusiviste, printre care un apartament în hotelul Waldorf-Astoria din Manhattan, Beverly Hills şi The Hamptons. Ea locuieşte în prezent într-o casă estimată la suma de 10 milioane de dolari, situată în Hollywood Hills, una dintre multele proprietăţi pe care le au părinţii ei, printre care se numără o casă estimată la suma de 30,5 milioane de dolari în Bel Air şi o proprietate de 12,3 milioane în The Hamptons.
Paris şi-a început cariera în modeling încă din copilărie, iar la vârsta de 19 ani obţinea un contract cu agenţia de modă a lui Donald Trump. Hilton a lucrat cu agenţii precum Ford Models, Models 1 Agency, Nos Model Management şi Premier Model Management. A aparut in diverse campanii publicitare pentru Iceberg Vodka, GUESS, Tommy Hilfiger, Christian Dor şi Marciano. Vedeta a mai obţinut şi un rol în serialul The Simple Life, care a avut premiera pe data de 2 decembrie 2003, show-ul fiind un succes imens pentru Fox Reality.
Hilton a apărut şi în alte seriale ,precum The O.C., Las Vegas, American Dreams sau Veronica Mars. Mai mult, a aparut si in cateva videoclipuri, precum It Girl (John Oates) si Just Lose It (Eminem). Lista ar putea fi interminabilă, la prima vedere pare o “vedetă populară", dar comportamentul ei “lasă de dorit, şi chiar dacă are bani, nume, faimă, şi este rudă cu cu faimoasele Zsa Zsa Gabor şi Elizabeth Taylor, aceste lucruri nu o fac mai simpatică, iar comportamentul săracei fete bogate lasă de dorit", titrează tabloidele americane.
Prin alianţă, Paris este rudă cu Zsa Zsa Gabor (actriţa născută în Ungaria, care s-a căsătorit cu străbunicul lui Paris, Conrad Hilton), precum şi cu Elisabeth Taylor (primul soţ al actriţei a fost chiar unchiul lui Paris Hilton, Conrad Nicholson Hilton Jr.).
Mărire şi decădere
În iunie 2007, trupa UB40 o dădea în judecată pe Hilton, pentru faptul că aceasta ar fi copiat piesa Kingston Town (piesa trupei engleze), transformad-o în “Stars are Blind". În septembrie 2006, Paris era arestată pentru şofat sub influenţa alcoolului, (având o alcolemie) de 0,8%. Pe 15 ianuarie 2007 cântăreaţa era oprită pentru conducere fără permis, semnând un document prin care era conştientă de acuzaţia adusă.
Pe 27 februarie 2007, Hilton era prinsă conducând cu viteză într-o zonă cu restricţie. Judecatorii i-au adus mai multe acuzaţii, printre care conducere neregulamentară, fără permis, precum şi nerespectarea programului educaţional în privinţa alcoolului. Pe 4 mai 2007, Hilton era condamnată la 45 de zile de închisoare.
Iniţial, ea apela la recurs, organizând chiar o petiţie online, în care îl ruga pe Arnold Scharzenegger să anuleze sentinţa. Până la urmă Hilton şi-a “petrecut" pedeapsa la centrul Regional de detenţie din California, artista fiind ulterior transferată la un centru rezervat pentru persoane publice, celebrităţi şi alte persoane de rang înalt.
Se bazează pe 300 de milioane de euro
Spre deosebire de reacţia părinţilor, bunicul Barron Hilton s-a arătat indignat de viaţa pe care o duce nepoata şi, mai mult decât atât, a dezmoştenit-o. 97 % din averea acestuia, estimată la 1,8 miliarde euro, s-au “evaporate" la Fundaţia Conrad N. Hilton, care are fonduri impresionante: 4,5 miliarde euro.
Este al doilea caz de dezmoştenire în familie, în această situaţie aflându-se pentru prima dată mătuşa sa Francesca, fiica lui Conrad şi a lui Zsa Zsa Gabor, care şi-a ameninţat mama că se va arunca pe fereastră, fiindcă nu fusese trecută în testamentul părinţilor."Foarte bine draga mea. Dar nu uita să mergi înainte la coafor", a replicat Zsa Zsa.
Spre deosebire de predecesoarea ei, Paris a reacţionat mult mai bine, poate şi pentru că se bazează pe cele 300 de milioane de euro pe care le-a câştigat din show-urile tv, din investiţiile ei în patru baruri de noapte de lux şi din participarea la diverse acţiuni, cele mai multe mondene, ultra mediatizate.
Mai mult, în anul 2005, a câştigat nu mai puţin de 7 milioane de dolari din acordarea licenţelor de folosire sau asociere a numelui său cu diverse parfumuri, ceasuri şi alte accesorii la modă.