Rubla, monedă de referinţă în Europa de Est

Rubla, monedă de referinţă în Europa de Est

Rubla ar putea deveni o monedă în care să fie constituite rezerve financiare la nivel regional, dacă economia Rusiei continuă să crească şi Kremlinul reuşeşte să controleze inflaţia, a declarat, ieri, un oficial al Fondului Monetar Internaţional (FMI), citat de Reuters.

„Este probabil ca rubla să ajungă o valută mult mai importantă la nivel global. Reformele structurale necesare pentru atingerea acestui scop sunt în desfăşurare“, a spus John Lipsky, director general adjunct în cadrul FMI.

Pentru ca rubla să-şi reia locul printre monedele importante din regiune, oficialii de la Kremlin trebuie să se asigure că se va menţine creşterea economică puternică de până acum şi că va menţine inflaţia sub pragul de 14%.

Totodată, pentru ca rubla să poată influenţa pieţele valutare internaţionale, Moscova are nevoie de un sector financiar puternic, a adăugat Lipsky. FMI estimează o creştere economică de 8% pentru Rusia în 2008 şi 2009, în timp ce Goldman Sachs avertizează că avansul economic al Rusiei ar putea încetini la 3% pe an.

Ne puteți urmări și pe Google News