Am scris – conştient şi ţinând în mână, ca probă, actul de proprietate asupra termenului – „pare”. Şi chiar PARE. Aici cred strategii Serviciilor că se găseşte proba strălucitei lor victorii asupra aparent trogloditei minţi a poporului. Am scris „aparent”, da?!

În realitate, există la nivel subteran (cred ele că invizibil!) o reţea evenimenţială pe care anumite minţi „patriotice” din Servicii o tot ţes de multă vreme, o purică şi o lăţesc în conformitate cu noile „directive”. Organizarea aceasta reticulară de întâmplări, plasa cu ochiuri în care cade ca o mazetă o parte a opiniei publice – bazată pe nade, pe momeli, pe jumătăţi de adevăr scăpate deliberat, pe aluzii, pe „dezvăluiri şocante”, pe provocări insidioase (care, toate, sunt în realitate reglaje insesizabile ale aparatului de manipulare a maselor!) – se bazează pe incredibile forţări ale hazardului.

Altfel spus, plecând de la ideea că poporul e stupid (şi doar Saul Bruckner aka Silviu Brucan vă aduceţi aminte că ne-a avertizat, numai că n-a brodit-o cu durata!) şi că l-au smintit caznele la care a fost supus de Securitate, vreme de 70 de ani (e vorba de popor, nu de Brucan!), sunt convins că şi astăzi în retortele unor laboratoare secrete, dar diabolice şi bine fagurizate, încă se forjează şi se combină fapte aparent disparate, fără nicio legătură, spre a induce apoi în mentalul colectiv ideea de coincidenţă. Ceva de genul „A naibii fatalitate!”

Astfel, datorită funcţionării impecabile a acestei veritabile maşini de lansat găluşti înghiţibile pe nemestecate, România este ţara tuturor coincidenţelor. Pe care, între noi fie vorba, trebuie să fii tâmpit să le iei ca atare şi să nu rămâi stană în mijlocul drumului, apoi, dându-ţi pălăria pe ceafă, să nu te scarpini în creştetul capului, mârâind: „Măi, să fie!”. Cum adică să nu-ţi dea de gândit că nu se poate să nu se afle un firicel de legătură între ce spunea mai deunăzi un avocat – cum că a descoperit că între 2010 şi 2015 s-a cerut autorizarea interceptării telefoanelor de 109.946 ori, dintre care, au fost admise 102.729, estimându-se, astfel, că în cei cinci ani au fost ascultate circa 300.000 de persoane – şi scandalul SIPA? Sau cum să nu faci o conexiune rapidă între cazul lui Sebastian Ghiţă, cu toate tinichelele lui (despre uluitoarea carieră de „om de afaceri” a acestuia, sprijinit de SRI – cum e posibil să ajungi milionar în euro la vârsta de 23 de ani? – nici nu mai are rost să mai amintim!) şi incredibilele dezvăluiri apărute în „Evenimentul zilei”, reunite sub titlul: „Noi suntem Statul!”, în care descoperim proporţiile înspăimântătoare ale corupţiei din România? Ori între abracadabrantele dezertări de la cinste şi intransigenţă ale unor instanţe judecătoreşti (ce provoacă tuturor oamenilor normali trauma bănuielii privind dreptatea cu dublă măsură!) şi formele tot mai maladive ale beţiei de putere la Liviu Dragnea, în a cărui minte perversă Serviciile plantează germenii unei gândiri totalitare (dar uşor manipulabilă!), extrem de utilă Mafiei în procesul de acaparare totală a puterii. Iar aceste exemple sunt doar un mizilic pe lângă dimensiunile reale ale cadrului în care Serviciile supun România propriilor interese.

De aceea, nu-i de mirare că – în faţa acuzaţiei că, prin transferul Serviciului de informaţii al MAI din subordinea premierului (cum era în timpul guvernării Ponta), în cea a ministerului, practic Liviu Dragnea dispune de propriul său serviciu de informaţii (fiindcă ştim cine e la Interne!) – deci, nu-i de mirare că el a declarat cu cinismul său binecunoscut: „Noi, PSD-ul nu avem nevoie să ne facem un serviciu secret, căci le avem pe toate!”.

Ce nu ştie însă Dragnea este că el nu conduce nimic. E doar marioneta acestor Servicii!