Evenimentul Zilei > Politica > Rozalia Biro: Aş fi onorată să fiu ministru al Culturii şi vicepremier
Rozalia Biro: Aş fi onorată să fiu ministru al Culturii şi vicepremier

Rozalia Biro: Aş fi onorată să fiu ministru al Culturii şi vicepremier

Preşedintele CRU, senatorul UDMR Rozalia Biro, spune că îşi doreşte să devină ministru al Culturii şi vicepremier şi că a discutat despre acest lucru cu Kelemen Hunor, ea precizând că dacă Consiliul Permanent al UDMR va decide ca ea să preia aceste funcţii, va fi onorată să accepte.

”Am avut deja o discuţie cu domnul preşedinte Kelemen legat de acest aspect. În cursul zilei de mâine (joi – n.r.) vom avea Consiliul Permanent al UDMR, convocat să desemneze cine va fi candidatul nostru la alegerile prezidenţiale, şi, având în vedere că până la 1 august (când Kelemen Hunor se va retrage din Guvern – n.r.) nu se va mai întruni Consiliul, bănuiesc că tot mâine domnul preşedinte va face propunerea cine să preia cele două funcţii. În cazul în care Consiliul Permanent va vota să preiau eu aceste funcţii, eu voi fi onorată să le accept", a declarat  pentru MEDIAFAX, senatorul UDMR Bihor Rozalia Biro.

Biro a mai spus că nominalizarea sa este, de altfel, "logică", dată fiind poziţia pe care o ocupă în UDMR – preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor Unionali, a doua ca importanţă în această formaţiune.

Ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, declara luni, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că a stabilit cu acesta că se va retrage din funcţiile de ministru al Culturii şi cea de vicepremier, începând cu 1 august, iar până atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului şi de rectificarea bugetară.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: