Evenimentul Zilei > Politica > Rovana Plumb: Se conturează decizia de a vota împotriva numirii lui Ungureanu la SIE
Rovana Plumb:  Se conturează decizia de a vota împotriva numirii lui Ungureanu la SIE

Rovana Plumb: Se conturează decizia de a vota împotriva numirii lui Ungureanu la SIE

Partidul Social Democrat va vota împotriva numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, potrivit preşedintelui interimar al PSD, Rovana Plumb.
"Va fi discutată şi analizată această propunere şi va fi o decizie politică în urma Biroului Permanent. (…) Din consultările pe care le-am avut cu colegii mei şi din poziţiile exprimate se conturează această decizie de a vota împotrivă", a declarat, joi, Rovana Plumb, la sediul Ministerului Finanţelor, după o întâlnire cu delegaţia Comisiei Europene
 
Ea şi-a exprimat un punct de vedere faţă de această nominalizare, care "coincide cu al premierului", referitor la faptul că prin decizia preşedintelui Klaus Iohannis nu s-a respectat echilibrul Putere – Opoziţie convenit anterior în privinţa numirilor la SRI şi SIE. 
 
De asemenea, Rovana Plumb a arătat că şeful statului nu s-a consultat cu nimeni în cazul lui Ungureanu. 
 
"Cel de-al treilea punct pe care mi-l exprim este acela că Mihai-Răzvan Ungureanu este un simbol al PDL-ismului şi ştiţi foarte bine că, în 2012, cei care eram atunci în Parlamentul României am votat pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus atunci de Mihai-Răzvan Ungureanu", a adăugat Rovana Plumb, care îi ţine locul lui Victor Ponta la şefia PSD, până când acesta se va întoarce în ţară.
 
Rovana Plumb a arătat că PSD continuă să îşi facă treaba la guvernare şi nu se împiedică de tentativele celor care doresc instabilitate. 
 
"Avem proiecte importante de adoptat şi de implementat şi nu ne împiedicăm de jocurile celor care vor să creeze instabilitate politică în România. Numirea şefului SIE, pentru a fi foarte clari în acest sens, nu o este problemă a coaliţiei, a guvernării. (…) Pentru PSD, prioritatea zero rămâne guvernarea şi pe aceasta ne concentrăm, nu pe jocurile de putere ale unora sau altora. Pentru noi este important că ieri au trecut de Parlament modificările de fiscalitate necesare pentru economie şi din punct de vedere social şi că am reuşit să găsim soluţii pentru Institutul Cantacuzino", se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.