Ministrul a acuzat guvernul Cioloș că nu a făcut nimic în ceea ce privește tema absorbţiei fondurilor europene și că anul 2017 a fost cel al recuperării pentru guvernele PSD. 

Rovana Plumb a declarat că România are o rată de absobție de 16%, în condițiile în caremedia din UE este de 18%.
 
„În 2016 nu s-a făcut nimic, în 2017 am turat motoarele la maximum. (…) Ar fi fost foarte util pentru România dacă în 2016 domnul preşedinte Iohannis ar fi ieşit cu aceste atenţionări. În 2017 am recuperate un an de întârziere. Un an care, din punctual meu de vedere al fondurilor europene, ar trebui să iasă din program. Pentru că nu există 2016”, a declarat Rovana Plumb la Antena 3.

„Cunoaşterea problemelor există, se lucrează în echipă ca până în 2020 să aducem 16 miliarde de euro. Ele rezultă din implementarea proiectelor şi sunt contracte în momentul de faţă de 11,6 miliarde de euro, contracte în implmenetare", a mai spus Rovana Plumb.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a acuzat, marți, într-o conferință de presă, Guvernul României că nu a reușit să absoarbă decât 15% din fondurile europene:

„Despre fondurile europene vreau să se înţeleagă ceea ce urmează reprezintă o atenţionare pentru Guvern. Noi dispunem de o finanţare de fonduri de 31,3 miliarde de euro. Din aceşti bani, am folosit 4,9 miliarde ceea ce reprezintă 15,8%. Am trecut mai bine de jumătate din perioadă şi am folosit prea puţin. Sunt date oficiale. Am căutat cele mai noi date atât pe site-ul guvernului cât şi au Comisiei Europene. Ultima postare a Guvernului este din februarie. Nu ştiu de ce Guvernul nu publică date la zi(…)Este foarte târziu. Aceste proiecte trebuie elaborate cu sprijinul ministerelor”, a declarat Iohannis.

 

Te-ar putea interesa și: