Evenimentul Zilei > Politica > Rovana Plumb: Ordonanţa privind salariile demnitarilor, în vigoare. Impactul este de 600.000 de lei
Rovana Plumb: Ordonanţa privind salariile demnitarilor, în vigoare. Impactul este de 600.000 de lei

Rovana Plumb: Ordonanţa privind salariile demnitarilor, în vigoare. Impactul este de 600.000 de lei

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi că aplicarea ordonanței privind salariile demnitarilor ar putea începe de la 1 august, însă vor mai exista discuţii şi la rectificarea bugetară de săptămâna viitoare, impactul bugetar fiind "foarte mic, sub 600.000 de lei".
"Ordonanţa este în vigoare, aplicarea ei începe de la 1 august. Săptămâna viitoare vom avea rectificare bugetară şi vom decide atunci dacă va începe aplicarea ei de la 1 august. Având în vedere că impactul bugetar este foarte mic, sub 600 de mii de lei, este posibil să înceapă şi această aplicare a ordonanţei. Mai ales că acest prim pas de creşteri salariale este legat de continuarea implementării, după adoptarea legii salarizării", a afirmat Plumb, la sediul central al PSD, întrebată ce se va întâmpla cu acest act normativ. 
 
Ea a explicat că este vorba despre o parte componentă a legii salarizării. "Deci este parte componentă a legii salarizării. Noi o vom finaliza până la sfârşitul lunii august astfel încât în septembrie să poată să intre în dezbatere în Parlament. După cum ştiţi, este gata, s-a discutat cu federaţiile sindicale, aşteptăm amendamentele lor, observaţiile lor, după care o vom finaliza. Încercăm să o bugetăm, aşa cum am discutat, de la 1 decembrie 2015 ", a spus ministrul Muncii. 
 
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a completat: "Este firesc să înceapă bugetarea, este firesc". 
 
Rovana Plumb, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, a avut joi, la sediul central al partidului, o discuţie cu preşedintele interimar al social-democraţilor pe tema eficientizării activităţii departamentelor PSD.