Recent, președinta Organizației Femeilor Social Democrate, Rovana Plumb, afirmă că președintele Klaus Iohannis și partidele din opoziție instigă la revoltă, sfidează ordinea publică și dezinformează, iar toate astea duc la divizarea societății. Aceasta critică și violenţa unora dintre protestatarii de la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei, împotriva femeii jandarm, trasmite digi24.ro.

„Toată această situaţie a fost generată şi propagată de mesajele şi acţiunile de incitare la nesupunere civică şi haos transmise în spaţiul public de liderii şi reprezentanţii partidelor din Opoziţie. Resping cu fermitate orice agresiune împotriva unei femei care îşi făcea datoria de a asigura protecţia protestatarilor paşnici. Totodată, condamn toate încercările domnului preşedinte Iohannis şi ale partidelor din Opoziţie pentru divizarea cetăţenilor, sfidarea ordinii publice, dezinfomarea şi instigarea de a pune presiune pe membrii Guvernului”, susţine Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Reacția Organizației Femeilor Social-Democrate vine la o săptămână de la aceste evenimente.

Organizaţia Femeilor Social-Democrate mai transmite că nu tolerează manifestările violente şi dezaprobă violenţele de la mitingul din 10 august. De asmenea, Organizaţia face apel la şeful statului şi la liderii opoziției „să înceteze cu afirmaţiile iresponsabile pentru că România are nevoie de normalitate şi stabilitate, iar puterea se câştigă prin vot democratic şi nu prin alte mijloace nedemocratice şi prin violenţă”.

În urma pprotestului din Piața Victoriei, peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Parchetul General a anunţat vineri seară că în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei au fost depuse 238 de plângeri, fiind făcute 106 audieri.