Evenimentul Zilei > Actualitate > Rovana Plumb: Începând de marți, salariile personalului nedidactic vor fi majorate cu 12%
Rovana Plumb: Începând de marți, salariile personalului nedidactic vor fi majorate cu 12%

Rovana Plumb: Începând de marți, salariile personalului nedidactic vor fi majorate cu 12%

Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, luni seara, la postul B1 TV, că, potrivit noii legi a salarizarii bugetarilor, din 111 trepte de salarizare se va ajunge la cinci trepte.

”Este o altă viziune care va duce la o salarizare echitabilă pentru sectorul bugetar. Și mă refer la medici, la asistenții medicali, la asistenții sociali, la profesori, la educatori, la toți cei care lucrează în administrația publică locală și centrală. În momentul de față avem un haos în ceea ce privește salarizarea”, a spus Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a adăugat că, începând de marți, salariile pesonalului nedidactic vor fio mărite cu 12%, iar din luna spetembrie, veniturile profesorilor vir crește cu 5%. 

”Mâine avem pe ordinea de zi o ordonanță prin care mărim, conform acordului cu sectorul educației, cu 12%, salariile personalului nedidactic. În ceea ce privește sectorul de educație, avem a doua treaptă de majorare cu 5% în sptembrie. Prima s-a produs la începutul anului și o avem pe a doua, conform acordului de angajament cu sectorul de educație”, a spus rovana Plumb.