Acesta a mai spus că băncile care erau considerate "prea mari pentru a se prăbuşi" înainte de criza financiară au devenit chiar şi mai mari şi reprezintă acum o problemă mult mai importantă şi asta nu datorită unui proces de consolidare în masă.

Roubini, care a reuşit să prevadă criza financiară din 2008, a mai spus:
"Singura soluţie este aceea de a distruge băncile care sunt prea mari pentru a se prăbuşi. Nu există nicio altă alternativă. Mă gândeam că va exista cineva care să ia decizia asta după ce ne-am confruntat cu cea mai acută criză din ultimele generaţii. Poate că avem nevoie de o nouă criză financiară. Însă politicul nu ne duce încă într-acolo".

Ian Bremmer, preşedintele grupului Eurasia şi un analist politic proeminent, este de asemenea de părere că deciziile politice din prezent nu încurajează măsuri care să conducă la distrugerea băncilor mari.

"Băncile sunt prea mari pentru a se prăbuşi, acesta fiind un adevăr care a căpătat şi mai mare importanţă din 2008 încoace. Este motivul pentru care oamenii au continuat şi în criză să investească alături de bănci şi să-şi depoziteze banii aici".