Roşu, culoarea emblematică a lui Valentino

Roşu, culoarea emblematică a lui Valentino

Creatorul de moda Valentino Garavani a devenit celebru pentru elegantele rochii haute-couture de un roşu impresionant, îmbogăţite cu reflexe vii, care transformă fiecare creaţie într-o operă de artă. Astfel, roşu este considerată culoarea emblematic a designerului.

Ready-to-wear

Pe lângă Valentino, şi alte celebritati precum Angelina Jolie, Jessica Alba, Megan Fox şi Salma Hayek au făcut o adevărată pasiune pentru această culoare. Specialiştii în design subliniază că avantajul acestei culori este că nu ţine cont de vârstă şi conferă o imagine deosebită oricărei femei.

Pe catwalk s-a regăsit într-o varietate de nuanţe, de la roşu-corai cu tente oranj, grena, roşu-vişiniu intens, până la naunţe terne roze. Armani, Lanvin, Marc Jacobs şi Carolina Herrera sunt doar o parte dintre designerii care au preferat nuanţele de roşu pentru a-şi promova creaţiile ready-to-wear pentru sezonul cald.

Ne puteți urmări și pe Google News

Culoare versatilă

Acest trend se adresează atât ţinutelor elegante, cât şi ţinutelor casual de zi. Roşu este o culoare versatilă, care se asortează cel mai bine cu non-culorile alb, negru şi tonurile de gri. De asemenea, cele care iubesc tinutele colorate pot combina această culoare cu verde, oranj, violet sau…leopard! Şi ţinutele monocrome sunt o opţiune la modă şi totodată originală. Se spune că roşul nu se asortează cu galben, albastru sau lila, şi că excepţie fac doar tonurile de albastru care merg spre violet, sau nuanţele de galben care duc spre oranj.