Romsilva, măsuri după tragedia din Bucegi. Noi reguli pentru turiștii care merg pe munte

Romsilva, măsuri după tragedia din Bucegi. Noi reguli pentru turiștii care merg pe munte Urs. Sursa foto: Facebook/Romsilva

România. În urma tragediei din Bucegi, autoritățile iau măsuri pentru a-i proteja pe turiști. Astfel, procedurile de monitorizare numărului de urși vor fi intensificate în următoarea perioadă. De asemenea, Romsilva va amplasa pe traseele montane camere de supraveghere.

Romsilva, plan pentru monitorizarea urșilor

Conform cifrelor oficiale, în pădurile din România trăiesc aproximativ 8.000 de urși. Autoritățile iau măsuri pentru a-i proteja pe turiști de eventualele atacuri ale animalelor sălbatice. Decizia vine după ce o tânără a murit în Bucegi, fiind atacată și târâtă într-o râpă de un urs.

Dan Siluescu, directorul general al Regiei Naționale a Regia Națională a Pădurilor a cerut monitorizarea zonelor turistice cu risc.

Se vor instala mai multe camere de supraveghere a faunei

Romsilva va identifica toate traseele care prezintă un risc sporit în acest sens. În zonele expuse interacțiunii dintre om și urs, autoritățile vor amplasa camere de supraveghere a faunei.

Ne puteți urmări și pe Google News
Urși

Urși. Sursa foto: Ellen/ Pixabay

Conform anunțului Romsilva, acestea vor permite transmiterea imaginilor în timp real. Totodată, sistemul va permite identificarea rapidă a zonei în care se află animalele sălbatice. În plus, se vor instala panouri prin care turiștii să fie avertizați legat de riscurile la care se pot expune, arată Regia Națională a Padurilor.

Romsilva ia măsuri pentru a-i proteja pe turiști

Tânăra a fost atacată de urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici. Deși nu se afla singură pe munte, prietenul victimei nu a avut mult timp la dispoziție pentru a reacționa. Animalul sălbatic s-a năpustit asupra acesteia și a târât-o într-o râpă. Autoritățile au putut recupera trupul neînsuflețit al tinerei abia după ce au împușcat ursul.

În urma acestei tragedii, Romsilva a conceput un nou plan de monitorizare a exemplarelor din țara noastră. Conform cifrelor oficiale, Regia Națională a Pădurilor se ocupă de administrarea a 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, aproape jumătate din pădurile țării.

În responsabilitatea Romsilva se află și 22 de parcuri naționale și naturale.

Revista presei