Evenimentul Zilei > EVZ Play > Mitt Romney se repliază după seria de gafe
Mitt Romney se repliază după seria de gafe

Mitt Romney se repliază după seria de gafe

Republicanul bate în retragere după declaraţiile care au iritat opinia publică. Consilierii încearcă să-i repare acum greşeala

Echipa de campanie a lui Mitt Romney este în defensivă după ce presa americană a divulgat luni o înregistrare video cu camera ascunsă, în care candidatul republican la prezidenţialele din SUA face o serie de remarci scandaloase. Electoratul lui Barack Obama, actualul lider de la Casa Albă şi rivalul lui Romney la scrutinul din noiembrie, este unul de asistaţi social, palestinienii nu sunt deloc interesaţi de pace în conflictul cu Israelul, iar Iranul poate oricând detona o bombă într-un oraş american dacă pofteşte.
Declaraţiile lui Romney i-au scandalizat nu doar alegătorii democraţi, ci i-au pus pe gânduri chiar şi pe republicanii radicali, aceştia distanţându-se imediat de afirmaţiile sale. Un discurs neclar, a reacţionat politicos Paul Ryan, partenerul lui Romney în tandemul spre Casa Albă, în timp ce alţi analişti conservatori americani au fost mult mai duri, calificând declaraţiile republicanului drept arogante şi stupide. "Dacă va pierde, va pierde pe mâna lui", a avertizat şi ziarul Wall Street Journal, care susţine candidatura lui Romney.
Mini-campanie de imagine
În aşteptarea noilor sondaje pentru a măsura efectele acestor declaraţii, echipa de campanie a lui Romney caută să asigure donatorii că republicanul rămâne un candidat credibil. Romney însuşi a semnat un editorial în săptămânalul USA Today, în care a încercat să explice afirmaţiile despre electoratul lui Obama. De cealaltă parte, consilierii preşedintelui democrat profită la maximum de gafa lui Romney, utilizând clipul de cîte ori au ocazia.
CITIŢI ŞI:

  • Barack Obama conduce detaşat în sondaje în trei state-cheie. Americanii au încredere în politica sa externă
  • Mitt Romney: Palestinienii nu vor pacea, vor să distrugă Israelul | VIDEO
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News