Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz ŞOCANT! Cum a fost prins şi ce l-a dat de gol pe TORTURATORUL ROMÂN de minore răpite
Caz ŞOCANT! Cum a fost  prins şi ce l-a dat de gol pe TORTURATORUL ROMÂN de minore răpite

Caz ŞOCANT! Cum a fost prins şi ce l-a dat de gol pe TORTURATORUL ROMÂN de minore răpite

A fost arestat românul de 39 de ani, Miki Stoica: de 8 ani se bucura la Oviedo de banii câştigaţi pe pielea fetelor, constrânse să facă trotuarul şi să rabde toate felurile de violenţe. Cardul l-a trădat şi i-a făcut inutilă fuga în România.

Torturatorul sclavelor sexului a fost prins din pricina pasiunii sale pentru restaurante şi a obiceiului de a face plata cu cardul, lăsând în acest fel o urmă a diferiţilor săi paşi. Astfel, după 8 ani de trai pe vătrai cu banii câştigaţi după urma fetelor, a fost descoperit şi în sfârşit arestat.

Mihai Stoica, supranumit şi Puia, este un român de 39 de ani pe care carabinierii din Milano l-au descoperit în România după nişte cutări începute în februarie. Era căutat pentru a executa 13 ani de puşcărie în urma unei condamnări din 2017 pronunţată de către trribunalul din Milano pentru exploatarea fiinţelor umane în scop de prostituţie, violenţe şi sechestru de persoană. Victime, din 2008 şi până în 2010 au fost cel puţin 104 tinere românce. 6 dintre ele, de 14 ani fuseseră răpite direct din casele de copii pe care cei ce le exploatau le-au săltat direct în pijamale.

Metodele ticălosului

Potrivit cerecetării, Stoica avea rolul de ''paznic'' al prostituatelor din Milano: el era cel care se ocupa de ''convingerea'' fetelor cu metode violente (una dintre fete a fost trimisă pe trotuar cu un braţ rupt), dar şi cu ameninţări (''îl vei găsi mort pe fiu-tău de 3 ani''). Fiecare fată lucra minimum 10 ore pe zi şi trebuia să câştige între 300 şi 500 de euro, altfel erau supuse la torturi bestiale. Iar dacă nu reuşeau erau supuse la alte suplicii: erau închise  într-o cameră, cu telefoanele confiscate, paşapoartele de asemenea şi ameninţate cu moartea. Din interceptări s-a aflat că una dintre fete a fost lăsată pe balcon, iarna, la -7 grade, cu fererstrele deschise şi picioarele în apă rece. Cine procura tinerele fete primea  între 1.200 şi 3.000 de euro pentru o fată în funcţie de frumuseţea sa.

Fuga, descoperirea şi arestarea

Faptele s-au petrecut între 2008 şi 2010. În aprilie 2016, Stoica a fugit din Italia înaintea sentinţei. Anchetatorii care au primit însărcinarea, în februarie 2018 au ajuns la concubina lui – şi ea prostituată şi cunoscută de poliţia locală – care trăieşte în Spania şi  de aici, urmărind traseul cardului său şi-au dat seama că frecventa restaurantele din Oviedo. Când individul de 39 de ani  şi-a dat seama că a fost descoperit, a plecat cu o maşină închiriată (plătită tot cu cardul) şi a ajuns în România, evitând să treacă prin Italia.. Astfel poliţiştii italieni l-au capturat  în Romania. Italia a făcut cerere de extrădare autorităţilor române, titrează Corriere Milano