Evenimentul Zilei > Social > Confuzie macabră a autorităților italiene. Românul declarat mort în tragedia de la Genova este în viață
Confuzie macabră a autorităților italiene. Românul declarat mort în tragedia de la Genova este în viață

Confuzie macabră a autorităților italiene. Românul declarat mort în tragedia de la Genova este în viață

În ziua în care ar fi trebuit ca familia să îi sărbătorească ziua onomastică, apropiaţii au afl at că Marian Roşca şi-a pierdut viaţa într-un mod cumplit, în tragedia de la Genova, care a şocat şi îndoliat Italia. Ieri, rudele au afl at că trăiește.

Marian Roșca, românul de 36 de ani declarat mort de autoritățile italiene, este în viață. Vestea s-a răspândit repede printre cei apropiați care se pregăteau, în țară, de înmormântare. Misterul acestei confuzii a fost dezlegat, ieri, de rudele lui Marian. „Autoritățile italiene au făcut o confuzie. Nu a murit. Este în viață, grav rănit. Doamne ajută să te faci bine!”, a scris, pe Facebook, Mircea Constantin despre Marian Roșca.

Conform informațiilor inițiale, transmise de italieni, Marian se afla la volanul camionului său, în momentul în care podul s-a prăbușit. Corespondentul EVZ, Simona Badiu, transmite că tânărul plecase să muncească în vestul Europei, în speranţa unui trai mai bun și locuia în Franța. El dorea să își construiască o casă, în localitatea Curtișoara, judeţul Gorj.

„Au apărut primele acuzaţii. Presa locală vorbeşte despre o supraîncărcare a autostrăzii şi de corupţie. Autostrăzile sunt gestionate de către firme private care nu ţin cont de traficul intens din perioada asta şi nu fac controale. Nu pun restricţii de circulaţie, cum a fost cazul de faţă. Mai ales că zilele acestea este sărbătoare mare şi aici. Ca să încaseze banii, lasă liberă circulaţia, intră orice camion, indiferent de numărul lor”, a continuat Simona Badiu şirul informaţiilor tulburătoare.

Pe baza informațiilor transmise de autoritățile din Italia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunțase că un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbuşirii marţi a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de Genova.

MAE a precizat că, având în vedere gravitatea incidentului, operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare. „O echipă consulară mobilă, condusă de şeful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda asistenţă consulară.

Conform datelor preliminare obţinute, până la acest moment, printre persoanele decedate a fost identificat şi un cetăţean român”, transmite MAE.

 

O altă victimă, tot din România

Un alt român, cu dublă cetăţenie, a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbuşirii, de marţi, a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de Genova, a anunţat miercuri MAE.

Echipa consulară mobilă îşi continuă activitatea de asistenţă şi menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetăţeni români printre persoanele afectate.