Evenimentul Zilei > Justitie > Românul din Telega condamnat la moarte în Malaezia se plânge că e bătut de gardieni
Românul din Telega condamnat la moarte în Malaezia se plânge că e bătut de gardieni

Românul din Telega condamnat la moarte în Malaezia se plânge că e bătut de gardieni

Închis într-o puşcărie de maximă siguranţă din Malaysia, tânărul din Telega şi-a sunat recent tatăl şi i-a spus că nu mai suportă regimul de detenţie.

Tatăl lui Ionuţ Gologan nu mai ştie ce să facă pentru a sensibiliza opinia publică şi autorităţile în legătură cu fiul său, ale cărui zile sunt numărate într-o puşcărie cu un regim extrem de dur din Malaezia. Dumitru Gologan a declarat pentru ziarul Ring că fiul său este supus unui regim extrem de dur şi că, până la o eventuală comutare a pedepsei la care încă se mai speră, Ionuţ trebuie mutat într-o închisoare cu un regim mai puţin sever. „Ionuţ m-a sunat pe 8 martie. Vrea neapărat să fie mutat în altă închisoare pentru că acolo unde este îl bat gardienii. Mi-a zis: «Tată, mă bat gardienii, nu mai suport să stau în această închisoare! Vreau să mă mut. Am făcut cerere, am vorbit şi cu doamna consul să mă mute. Vreau să mă mut că nu mai suport»”, a declarat, pentru ziarul Ring, Dumitru Gologan.

„Vrea un walkman, că moare de singurătate”

Dumitru Gologan, a mai declarat: „Ionuţ m-a rugat, dacă am posibilitatea, să nu-i mai trimit 50 de euro pe lună, ci 100 de euro pe lună… În felul ăsta va avea şi el posibilitatea să-şi ia mai multă mâncare. Mă bucur că va pleca la el domnul avocat Artin Sarchizian, preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului, peste două-trei săptămâni. Că vreau să mă întâlnesc cu dânsul să-i dau şi un walkman pe care mi l-a cerut băiatul. Că de fiecare dată mi-a zis Ionuţ la telefon sau prin scrisori: «Tată, să-mi cumperi un walkman cu căşti şi baterii şi să faci tot posibilul să mi-l trimiţi să am şi eu aici în celulă, că mor de singurătate»!”.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: