Având în vedere “scorul” înregistrat la secţia de votare deschisă în Consulatul General al României din localitate, putem spune chiar că s-a înregistrat un adevărat boicot şi pe Coasta de Vest a Americii.
Probabil că şi distanţele foarte mari dintre centrul de votare şi domiciliul românilor au făcut ca prezenţa la vot să fie insignifiantă. Sau, poate, faptul că s-au prezentat într-un număr foarte mic reprezintă, în fond, un vot de blam dat celor care au iniţiat Referendumul Naţional pentru demiterea Preşedintelui României.
Aura Imbarus, supervisor electoral la secţia de votare de la Consulatul General din Los Angeles, ne-a pus la dispozitie prezenţa la vot a românilor din zona metropolei Los Angeles. În total au fost prezenţi la vot 224 de români. Şase voturi au fost anulate, 189 au fost pentru demisia lui Băsescu, iar 29 pentru reîntoarcerea la Cotroceni a lui Traian Băsescu. Prima persoană a votat la ora 7.02 dimineaţa, iar ultima persoană a introdus votul în urnă la ora 22.45.
“A fost o atmosfera foarte relaxată, lumea a fost foarte deschisă şi politicoasă, marea majoritate venind după biserică”, a declarat pentru Evz doamna Imbarus.
Vârful de prezenţă a fost atins între orele 13.00 şi 17.00. Ar mai  trebui menţionat şi faptul că, în zona metropolitană Los Angeles, locuiesc în jur de 50.000- 60.000 de români.
Aşadar, prezenţa la vot a fost sub 1%!