Editura Evenimentul si Capital

Românii au mers la vot ca să răspundă la o întrebare care nu le spunea nimic. România lui Cristoiu

Autor: | | 6 Comentarii | 4911 Vizualizari

La conferința de presă ad-hoc de marți, 10 octombrie 2018, Liviu Dragnea a fost hărțuit în nici un caz sexual, de fătuce venite din redacții cu întrebarea în gură, în chestiunea implicării PSD în Referendumul din 6-7 octombrie 2018. Ca și Viorica Dăncilă, de unde trag concluzia unui mesaj la nivel guvernamental, Liviu Dragnea a susținut că PSD și-a asumat doar misiunea de informare a alegătorilor:

„Am spus-o de la început, în mai multe rînduri, că PSD nu face campanie pentru a îndemna oamenii să voteze întrun fel sau altul, ci doar o campanie de informare şi atît, lucru pe care l-am făcut.”

Deși Liviu Dragnea nu ne-a spus, sînt sigur că prin informare domnia sa înțelege răspunsul la întrebarea Să merg la vot ca să votez ce?

E o întrebare pe care, așa cum am scris, mi-am pus-o și eu, ca un Cetățean Turmentat al lumii de azi, în care căsătoria între persoane de același sex trece drept o axiomă, iar o cucoană te poate acuza că acum șaptezeci de ani, cînd erați amîndoi Șoimi ai patriei, ai hărțuit-o sexual întrebînd-o dacă și pe ea a adus-o barza.

N-am avut onoarea să fiu beneficiarul campaniei de informare a PSD. Prin urmare, a trebuit să mă descurc de unul singur.

Și mi-am dat seama că n-aveam nici un motiv să mă ostenesc ieșind din casă pentru a merge să votez. Întrebarea pusă pe buletine suna astfel:

„Sînteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”

Pe cristoiublog.ro de miercuri, 3 octombrie 2018, am arătat că o asemenea întrebare descumpănea din start orice gînd de a merge la Referendum. Chiar eu, presupus la curent cu viața politică a țării, după ce m-am întrebat, eu ce dracu votez? mi-a trebuit un efort de documentare pentru a desluși adevărata întrebare. Scriam pe cristoiublog.ro despre rezultatul documentării:

„Cum nici o intervenție din spațiul public n-a reușit să mă lămurească, oftînd, am purces la o minimă documentare. Am aflat astfel următoarele:

Coaliția pentru familie, o asociație neafiliată confesional sau politic, înființată în 2013, a strîns în 2015 trei milioane de semnături pentru revizuirea articolului 48, aliniatul 1, din Constituție care prevede printre altele că: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi (...)„.

Coaliția a considerat că această definiție înlesnește adoptarea unor legi prin care să fie posibile legal căsătoriile civile între persoane de același sex.

Prin urmare inițiativa cetățească propune înlocuirea articolului 48 din prezent cu un articol în care sintagma „între soți„ e înlocuită cu „între un bărbat și o femeie„.”

Așadar trebuia să merg la vot pentru a spune Da sau Nu în chestiunea revizuirii noțiunii de căsnicie. Firește, Cetățean Turmentat cum mă autoproclamasem, n-am înțeles de ce trebuie să mă ostenesc eu, om cu o căsnicie de bărbatfemeie, ca să merg la vot. Într-una din zile, aflat într-o parcare, m-am pomenit cu un stol de juni și june care mi-au dat un afiș prin care eram îndemnat să merg la vot, la Referendum. De ce trebuia să merg la Referendum potrivit afișului? Ca să dovedesc alături de alții că „ne pasă de copiii noștri și de România de mîine”;

Ca să votez „pentru apărarea minții și sufletului copiilor noștri”; „Pentru ca ei să mai poată învăța la școală despre o mamă și un tată ca temei al vieții”; „Pentru că este expresia suveranității noastre naționale”; „Pentru că avem libertatea, cîștigată cu sînge în decembrie 1989, de a ne spune cuvîntul, de a ne apăra opțiunile și propriul mod de viață”. Nu se poate spune despre mine că nu sînt la curent pînă și cu cea mai mică adiere de pericol de pe scena publică. Afișul încerca să mă convingă să merg la vot pentru a preîntîmpina niște pericole de care eu nici măcar nu auzisem sau nici măcar nu-mi trecuseră prin cap. Cine punea la îndoială mintea și sufletul copiilor noștri? Cine amenința ca la școală copii să nu mai învețe că o familie înseamnă mama și tata? Pe strada mea e una dintre grădinițele de prestigiu ale Bucureștilor. În fiecare după-amiază strada se umple de mașini din care coboară mama sau tata, sau deseori amîndoi pentru a lua copilul de la grădiniță. Mama și tata sînt realități pe care nici o școală din lume nu le poate pune la îndoială.

Am vrut să văd apoi ce spun cei care susțin venirea la Referendum. Despre asta scriam pe cristoiublog.ro: „Lideri politici și lideri de opinie mă îndemnau să merg la vot pentru a salva familia tradițională. Din cîte știam eu, familia tradițională, alcătuită dintr-un bărbat și o femeie, nu e pusă în pericol de nici o forță politică. Pentru a mă osteni să merg la urne ar trebui ca eu, adept al relației bărbat-femeie ca esență a căsătoriei sau a concubinajului sau chiar a întîlnirii erotice întîmplătoare, să fiu amenințat de un proiect de lege. O lege potrivit căreia s-ar interzice nu numai căsătoria dintre un bărbat și o femeie, dar și relația erotică. Dacă ar fi așa – mi-am zis – e musai să merg la vot pentru că din naștere nu pot avea relație decît cu o femeie.”

BREAKING NEWS! Liviu Dragnea VA FI OPERAT! Cand va avea loc interventia chirurgicala

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI