Aceasta este concluzia unui studiu realizat pentru demararea campaniei „Mâinile tale ar trebui să protejeze, nu să pedepsească. Ridică mâna împotriva bătăii!“, care se desfăşoară, începând de ieri, până pe 10 decembrie.
 
În primele şase luni ale anului, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) a înregistrat, la nivelul întregii ţări, 5.800 de cazuri de abuzuri împotriva copiilor, dintre care 805 au fost abuzuri fizice.
 
„Scopul campaniei demarate ieri este ca părinţii să conştientizeze că bătaia nu e bună pentru educare. Şi în România, ca şi în alte state din Europa, se menţine concepţia că bătaia aplicată copiilor e bună dacă este cu măsură. Eu cred că nici o palmă nu trebuie dată şi poate fi prevenită“, e de părere Gabriela Tonk, subsecretar de stat ANPDC.

Campania va consta în împărţirea mai multor materiale de informare – broşuri, cărţi poştale -, care vor ajunge în şcoli şi în centrele de plasament. Părinţilor li se vor prezenta metode alternative de educare, iar pe televiziune se va difuza un spot care prezintă mai multe moduri în care adulţii îşi pot proteja copiii. „Ridică mâna împotriva bătăii!“ este realizată de ANPDC, Ministerul Educaţiei, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi are ca parteneri Fundaţia Scheherezade şi Biroul de Informare al Consiliului Europei în România.