Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii se întorc ”acasă” în Italia sau Franța. Cum și-au petrecut concediul în țară | VIDEO
Românii se întorc ”acasă” în Italia sau Franța. Cum și-au petrecut concediul în țară | VIDEO

Românii se întorc ”acasă” în Italia sau Franța. Cum și-au petrecut concediul în țară | VIDEO

După aproape o lună petrecută în România, ”stranierii” se întorc ”acasă” în Italia sau Franța. Concediul și l-au petrecut muncind pentru a mai aranja puțin casa construită în România, pe la dentist și pe la câteva nunți.

Acum, după o lună se întorc din nou în Occident, unii plini de energie, alții mai obosiți decât atunci când au venit în România. În portofel au mai puțini euro decât în anii trecuți. Așa că nici acasă nu au cheltuit foarte mult. În plus, se tem și pentru locurile lor de muncă din Occident, motiv pentru care se grăbesc să revină acolo cât mai repede.

Deși câștigă mai binișor, de dorul de casă nu au mers într-un concediu pe vreo plajă însorită, l-au petrecut în Țara Oașului, ori ”peste deal” în Maramureș.

Sunt români care s-au săturat să mai stea prin țări străine și se gândesc că peste un an doi să revină definitiv acasă. Spun că vor să revină mai ales pentru copii lor, care sunt crescuți de bunici.

Alții spun că la Paris, Roma sau Londra e casa lor, iar România e doar o destinație de vacanță. Mai ales că sunt dezamăgiți de ce găsesc an de an în România: drumuri și servicii proaste. Scumpirile în lanț, traiul greu și sărăcia îi înspăimântă pe cei veniți sa petreacă scurta vacanță alături de familie.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: