Astfel, conform comunicatului INS, românii au cumpărat şi consumat aproximativ 20.000 de kilograme de carne de porc, cu doar zece tone mai puţin decât carnea de pui.

Numărul total al păsărilor sacrificate a crescut cu 9,7%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 2,3%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 67,3% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate cu 8,8% , cât şi al greutăţii în carcasă cu 12,4%.

În ceea ce priveşte numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă, acesta a scăzut cu 6,2%, respectiv cu 3,5%. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au deţinut o pondere de 4,7% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au crescut cu 50,0% din punct de vedere al capetelor sacrificate şi cu 43,6% la greutatea în carcasă.