Evenimentul Zilei > Actualitate > De unde putem cumpăra carne de miel! Ce variante există
De unde putem cumpăra carne de miel!  Ce variante există

De unde putem cumpăra carne de miel! Ce variante există

În acest an, din cauza condițiilor speciale generate de situația de urgență, românii pot cumpăra carne de miel pentru sărbătorile de Paşte direct de la ferme.

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Oros, autorităţile au permis organizarea unor puncte de colectare a cărnii de miel,  unde sacrificarea animalelor se face sub supravegherea unor medici veterinari.

„Anul acesta, o altă excepţie, tocmai datorită restricţiilor de circulaţie, am permis să se facă puncte de colectare la fermă. Deci la fiecare fermier care doreşte acest lucru a anunţat Direcţia Sanitar Veterinară, se prezintă un medic veterinar, urmăreşte care sunt condiţiile de igienă şi dacă medicul veterinar este acolo, face examenul ante şi post mortem, oamenii pot să îşi cumpere animal direct din fermă, sacrificat pe loc”, a declarat Adrian Oros, vineri, într-o intervenţie la Realitatea Plus.

Acesta a precizat că sacrificarea mieilor se face în continuare în abatoare, dar şi în puncte temporare de sacrificare, a căror funcţionare este posibilă prin derogare. „Sunt 52 de abatoare care sacrifică ovine, inclusiv pentru comerţul comunitar, sunt 48 de abatoare mici, sunt 29 de puncte temporare, la fel cum se făcea în fiecare an, acolo unde autorităţile publice locale au dorit să le deschidă”, a mai spus Oros.