Evenimentul Zilei > Social > ROMÂNII muncesc MULT MAI MULT decât FRANCEZII, dar sunt plătiți de PATRU ORI MAI PUȚIN
ROMÂNII muncesc MULT MAI MULT decât FRANCEZII, dar sunt plătiți de PATRU ORI MAI PUȚIN

ROMÂNII muncesc MULT MAI MULT decât FRANCEZII, dar sunt plătiți de PATRU ORI MAI PUȚIN

Statisticile arată că deși românii muncesc cu câteva ore mai mult decât francezii, aceștia sunt plătiți de patru ori mai puțin.

Angajaţii din România lucrează, în medie, câte 40,7 ore pe săptămână, în timp ce francezii au un program de lucru săptămânal de doar 39 de ore, arată datele pentru 2016 publicate ieri de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, scrie Replica Online.

La polul opus, cu cei mai muncitori angajaţi, se află Marea Britanie (cu 42,3 ore lucrate pe săptămână), Cipru (41,7 ore), Austria (41,7 ore), Grecia (41,2 ore) şi Polonia sau Portugalia (cu 41,1 ore lucrate săptămânal).Cu toate acestea, un român câştigă, în medie, 520 de euro net pe lună, în timp ce un francez câştigă 2.200 de euro net pe lună, de peste patru ori mai mult.

Angajaţii din România lucrează, în medie, câte 40,7 ore pe săptămână, în timp ce francezii au un program de lucru săptămânal de doar 39 de ore, arată datele pentru 2016 publicate ieri de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. Cu toate acestea, un român câştigă, în medie, 520 de euro net pe lună, în timp ce un francez câştigă 2.200 de euro net pe lună, de peste patru ori mai mult.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: