Românii, invitaţi să facă filme de un minut

Românii, invitaţi să facă filme de un minut

Competiţie. Pănă pe 20 august, pasionaţii de regie se pot înscrie la Festivalul Internaţional al Filmului de un minut, pe www.filminute.com.

Iniţiat de John Ketchum, un canadian stabilit la Bucureşti, şi Sabaa Quao, din Londra, festivalul e dedicat filmelor din lumea întreagă care îndeplinesc o singură condiţie: au fix 60 de secunde. Anul trecut, votanţi din peste 100 de ţări şi-au desemnat pelicula favorită, pe site-ul evenimentului, câştigătorii fiind Kristina Grozeva din Bulgaria, cu „Game” (premiul juriului) şi „Missing” de Siddartha Jatla, din India (premiul publicului).

Paul Haggis, în juriu

Toate filmele înscrise vor fi postate pe Internet, votanţii având la dispoziţie toată luna septembrie pentru a le viziona. Organizatorii au în plan şi proiecţii în Bucureşti, Londra şi Toronto. În competiţia finală vor fi selectate 25 de titluri, premiile urmând a fi anunţate în octombrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În juriul de anul acesta intră şi un cineast nominalizat de cinci ori la Oscar, Paul Haggis, regizorul filmului „Crash” şi scenaristul lui „Million Dollar Baby”. Lui i se alătură David Kennedy, co-fondatorul agenţiei de publicitate Wieden + Kennedy, criticul de film Andrea Dittgen, scriitorul Francisco Goldman, Taketo Oguchi, redactorul-şef al unei publicaţii japoneze, şi cei doi iniţiatori ai festivalului.