Pe 14 martie, la ora 17:00, la Ambasa României din Paris și pe 15 martie la Lyon, la ora 17:30, la Primăria din arondismentul 6, vor avea loc întâlniri ale echipei RePatriot cu românii din Franța preocupați de ce se întamplă acasă. Potrivit organizatorilor, și-au anunțat deja participarea peste 100 de întreprinzători.

Evenimentele vor reuni antreprenori și executivi români de succes din România și Diaspora.

Într-un comunicat dat publicității astăzi de organizația RePatriot se spune: „În urma acțiunii de anul trecut, s-au pus bazele construcției unui pod de legătura între românii din San Francisco și echipa RePatriot și s-a finalizat prima misiune economică de explorare și schimb de experiență pentru dezvoltarea unor noi afaceri. Antreprenori din domeniul high tech din România și Sillicon Valley au analizat posibile proiecte comune, în special antreprenoriat și educatie. RePatriot a vizitat 3 companii românești din San Francisco: Fyusion, Pogo – RocketSpace și Branch. După vizita companiilor de succes fondate de românii din Silicon Valley, conferința Startup Grind a adus românii față în față cu fondatorii unor businessuri de zeci sau sute de milioane de euro, pe care le și folosim în activitatea de zi cu zi (CrazyEgg, Hootsuite, Asana, Waze și multe altele). Discuțiile cu românii care trăiesc în Silicon Valley ne ajută să întelegem cum putem noi, de acasă, să îi ajutăm, dar și cum ar putea ei contribui la dezvoltarea României. Joncțiunea făcută în Silicon Valley deschide noi oportunități pentru dezvoltarea afacerilor noastre, care pot aduce un plus extraordinar României.

​Planurile noastre însă nu se opresc aici. Continuăm acțiunile cu sesiunea RePatriot din cadrul Summit-ului RBL ‘We are here, what’s next’ din data de 3 martie, unde vor participa peste 300 de oameni de afaceri. Vom încerca să răspundem la întrebările: Care ar fi impactul economic al întoarcerii a 10.000 de antreprenori, Ce tip de oameni calificați se pot întoarce deja acasă la salarii comparabile  cu cele din țările de adopție, Unde, Ce ar trebui să facă administrația și companiile și Care ar putea fi impactul cultural, educativ, civilizațional și democratic al întoarcerii românilor acasă”. 

RePatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat inițiat în februarie 2015, la Summitul RBL, de liderii din business-ul românesc, antreprenorii și executivii de top.

Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat.