Românii, între pro și contra Putin

Sursa: Arhiva EVZ

Ce se întâmplă dacă sceleratul de Putin al Rusiei câștigă războiul pornit împotriva Ucrainei? Va pofti să atace și statele care consideră că i se cuvin lui, cele care au fost din 1945 până în 1989 sub cortina de fier a URSS, chiar dacă acestea sunt acum în NATO. Printre victime intră și România.

Ultimul dintre cei care au vorbit despre acest calcul nebun al sceleratului de Putin a fost premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, joi, 24 martie, la summit-ul NATO de la Bruxelles.

“Dacă Vladimir Putin va zdrobi Ucraina, acesta va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin. Trăim un moment decisiv. Dacă Putin va zdrobi Ucraina, dacă va zdrobi dorinţa noastră de luptă, va avansa, într-un an sau doi, spre alte obiective” a alertat Morawiecki liderii occidentali.

Ce se întâmplă dacă sceleratul de Putin pierde războiul cu Ucraina? Mai bine zis, măcelul dezlănțuit împotriva Ucrainei?

După o penitență la adresa statului agresor, Occidentul va relua relațiile cu Rusia, cu sau fără sceleratul de Putin. Cum? Simplu. Pe principiul legii conservării energiei definită de Antoine Lavoisier în secolul al VIII-lea: “Nimic nu se pierde, totul se transformă”.

Bombele, groaza, genocidul, ororile comandate de Putin împotriva ucrainienilor sunt asimilate de la depărtare de liderii Occidentului. Ei nu au trăit sub bocancul sovietic zeci de ani, precum statele din Estul Europei.

Ei nici acum nu înțeleg cruzimea și lăcomia teritorială de secole a statului rus plecând de la țarul Petru cel Mare, trecând prin Lenin și Stalin și ajungând până la Putin.

Astfel, culpa pe care o au occidentalii prin cultivarea monstrului Putin de-a lungul a 23 de ani, îngăduința nepermisă față de genocidul practicat de acest hommo sovieticus sadic în Cecenia, Georgia, Siria și față de politicile expansioniste genetice, se va dizolva în fața intereselor economice și de afaceri pe care le-au avut și le au în relația cu Rusia.

Delarațiile belicoase ale vetustului președinte al SUA, Joe Biden, față de Putin, “este un criminal de război”, “este o brută” au fost emise de acesta în registru electoral. De ce? Pentru că administrația socialistă a lui Biden este contestată puternic în SUA, la mai puțin de doi ani de la preluarea puterii. Așa că Biden profită de război ca să-și refacă imaginea ciuruită.

Ghinion Biden! Peste opt luni, în noiembrie, în Statele Unite au loc alegerile legislative pentru toate locurile din Camera Reprezentanților și pentru o treime din locurile din Senat. Toate sondajele arată că democrații vor pierde majoritatea fragilă pe care o dețin în prezent. Republicanii lui Donald Trump revin în forță la putere.

Joe Biden, braț la braț cu fostul președinte al SUA, alt socialist, Barack Obama, în mandatul căruia a ocupat funcția de vicepreședinte al Americii, au fost prieteni cu Putin. Buni prieteni.

Suflet mare, Biden a fost în acea perioadă prieten foarte interesat și cu Ucraina. Ca reprezentant al administrației Obama în relațiile SUA-Ucraina, Biden a primit imediat ca plocon pentru fiul său, Hunter, funcția de membru în Consiliul de Administrație în firma Burisma, cea mai mare companie privată din domeniul energetic din Ucraina.

Hunter a ocupat poziția respectivă în anii 2014-2019. Azi, aflat în pre-campanie electorală în SUA, Biden este forțat să le explice americanilor ce a căutat fiul lui în acea funcție din Ucraina, vizualizată ca fiind o mită politică.

Nu doar Joe Biden are de dat explicații pentru îngăduințele față de Putin de-a lungul anilor. Franța lui Emmanuel Macron și Germania din epoca Angela Merkel poartă și ele povara amorului politico-economic cu dictatorul Putin.

Peste liderii occidentali se află adevăratul stăpân. Complexul globalist “Forumul Economic Mondial” cunoscut sub denumirea de “Grupul de la Davos” condus din 1971 de Klaus M. Schwab.

Grup care insistă de ani de zile să impună lumii o nouă ordine mondială numită “Marea Resetare” și în care a fost invitat cu drag să facă parte și dictatorul Rusiei, Vladimir Putin. Firește, Putin a acceptat. “Marea Resetare” este un fel de comunism al mileniului trei, o dictatură sinistră care  generează o societate distopică. Ceva fix pe gustul lui Putin.

Dar până vor da socoteală liderii Occidentului pentru amorul interesat cu Putin și ale cărui practici criminale le știau bine dar le-au îngăduit din interese economice și politice, întrebarea rămâne. Cum se va încheia războiul lui Putin cu Ucraina?

De fapt, războiul lui Putin cu Occidentul, pornit din motive de frustrare violentă pentru că nu mai este liderul unei super-puteri, ca în epoca URSS. Război dus prin intermediul Ucrainei, folosită drept pretext.

Rațional, Putin va pierde. Tot rușii îl cunosc cel mai bine. Unul din marii lui opozanți, Mihail Hodorkovski, a declarat că decizia lui Putin de a declanșa războiul împotriva Ucrainei "este o sinucidere”.

“Nu poate câştiga în Ucraina, chiar dacă ruşii ocupă Kiev şi Harkov. Acest lucru îi grăbeşte sfârşitul. Regimul se va descompune. Nu va fi rapid, vorbim de un sau doi ani”, a spus Hodorkovski. "Putin nu este un nebun complet. Îi este frică să nu fie ucis, dar nu este nebun din punct de vedere clinic”.

Amenințarea grotească a lui Putin către lume cu detonarea bombei nucleare dacă nu i se face pe plac, nu poate fi ignorată deși este absurd de irațională. Dar o face pentru că, încă, mai poate.

De ce? Deoarece sancțiunile economice ale Occidentului împotriva regimului Putin nu echivalează în greutate cu amenințarea dementă a sceleratului din Rusia cu bomba nucleară.

De ce occidentalii nu elimină total Rusia din sistemul bancar SWIFT? De ce occidentalii nu impun un embargo fulger pe tot gazul și petrolul rusesc? De ce occidentalii nu foțează excluderea Rusiei din ONU, acolo unde statul lui Putin are drept de veto în Consiliul de Securitate? O măsură care l-ar preda lejer pe Putin, Curții Penale Internaționale pentru genocidul din Ucraina.

Cu Putin nu merg jumătățile de măsură. El își ucide conștient propriii conaționali. Așa că, puțin îi pasă de ucrainienii pulverizați de bombele pe care el le-a cerut să fie îndreptate împotriva civililor.

Peste 15.000 de militari ruși au murit într-o lună de zile în Ucraina și peste 16.000 sunt răniți. Șase generali ruși și numeroși ofițeri au fost uciși în război. Rusia contabilizează într-o lună mai mulți morți și răniți decât în cei nouă ani, cât a durat războiul pe care l-a dus în Afganistan în perioada 1979-1989.

Neclintit în fața pierderilor atâtor vieți de ruși, Putin a decis că militarii morți vor fi înlocuiți cu recruții și cu rezerviștii din Rusia. Imaginile cu primele victime ucise sau luate prizoniere de combatanții ucrainieni, tineri ruși de 18 – 20 de ani degerați și îngroziți și care nici nu înțelegeau că au fost trimiși în plin război au făcut înconjorul lumii. Pe sceleratul de Putin l-au lăsat rece.

Trupele trimise de Putin să ucidă ucrainieni și să sfărâme Ucraina nu au mâncare, medicamente, haine groase contra gerului, nu au corturi unde să doarmă, echipamente militare, nici măcar veste anti-glonț. Dacă nu mor de gloanțe, militarii ruși mor de foame și de frig.

Ăsta-i tătucul Putin pentru rușii lui pe care îi tratează ca pe niște cepe degerate. Ne mai mirăm că-i masacrează pe civilii ucrainieni?!

Poate vor deveni raționali și-și vor reaminti ce înseamnă jugul rusesc sau sovietic și acei destui români care consideră că Putin este o victimă a Occidentului arogant. Și că Ucraina și al ei Zelensky merită să fie distruși pentru că au vrut să se rupă definitiv de pericolul rusesc, pentru că acum își apără țara și-l supără astfel pe locatarul de la Kremlin.

Și dacă au uitat sau chiar nu știu, să deschidă acei români o carte de istorie și să citească, măcar în fugă, câte secole a fost ciuruită, torturată, fragmentată și furată țara lor, România, de țarii și de sovieticii din Rusia.