România joacă, diseară, de la ora 21.45 (în direct la PRO TV), cel de-al doilea meci în campania de calificare la Euro 2020.

După debutul deprimant din Suedia (scor 1-2), „tricolorii” nu au decât varianta victoriei, împotriva reprezentativei Insulelor Feroe. Confruntarea se dispută la Cluj-Napoca, pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”, cu „casa închisă”.

Două calificări cu feroezii în aceeași grupă

„Pescarii” feroezi sunt victime – le preferate ale naționalei României. Până acum, cele două naționale s-au întâlnit de șase ori, iar „tricolorii” au învins de fiecare dată. Mai întâi, în preliminariile Mondialului din 1994, românii au câștigat cu 7-0 și 4-0. Apoi, în campania de calificare la Mondialul din 2010, feroezii au cedat cu 0-1 și 1-3. Ultima „dublă” a avut loc în preliminariile pentru Europeanul din 2016. Cu 1-0 și 3-0 s-a impus prima reprezentativă, care avea să ajungă la turneul final din Franța.

Contra taie în carne vie printre titularii de la Stockholm

Selecționerul Cosmin Contra va opera mai multe schimbări în prima echipă, după eșecul de la Stockholm. Practic, mai bine de jumătate de echipă. Locul lui Alexandru Mitriță va fi luat de Ianis Hagi, Andrei Ivan va face rocada cu Nicolae Stanciu, cel care va sta pe banca de rezerve, Claudiu Keșeru va face schimb cu George Pușcaș. De asemenea, Cristi Manea nu va mai fi păstrat în formula de start și-i va ceda flancul drept defensiv lui Romario Benzar.

Grigore, retras pe banca de rezerve

Catastrofal în deplasarea din Suedia, Dragoș Grigore va fi schimbat cu Cosmin Moți. Sunt șanse mari ca Tudor Băluță să fie oprit pe bancă, principala soluție de înlocuire fiind Dan Nistor. În primul meci disputat în Grupa F, naționala din Insulele Feroe a cedat în deplasare, în fața Maltei, scor 1-2.

Tot în această seară, în acceaşi grupă, se dispută meciurile Norvegia – Suedia și Malta – Spania. Altfel, în privința naționalei există și optimism. Anghel Iordănescu, fost selecționer, crede că „tircolorii” au forța dea învinge Spania, pe teren propriu.

„Poate bate inclusiv Spania”

„Echipa națională nu are voie să rateze Campionatul European din 2020! Am încredere că ne putem califica. Eu cred că naționala noastră poate bate Suedia, poate bate inclusiv Spania la București, dar trebuie să nu mai pierdem puncte, trebuie să avem regularitate în joc și în rezultate”, a afirmat „Generalul”.

 

Cosmin Contra, pus la zid

Cosmin Contra a fost criticat de mai multe nume importante din fotbalul românesc. Este cel mai mare val de contestatari cu care se confruntă selecționerul de la preluarea mandatului, în 2017. „Suedia este o echipă de bătut. Totul este previzibil la ei, dar iată că reușesc să scoată maximum în astfel de partide”, a spus Viorel Moldovan. „Îmi pare rău că nu a avut curaj. Trebuia abordat meciul cu mult curaj”, a spus și Gabi Balint. „Nu schimbi și-l scoți pe Pușcaș pentru a-l băga pe Ianis. Rămâi cu formula asta. Te duci peste adversar. Dar a fost o schimbare total nejustificată. Schimbările dovedesc lipsa de experiență și de înțelegere a jocului”, a tunat și Cornel Dinu.