Evenimentul Zilei > Social > Românii dau Bulgariei aproape 4 miliarde de euro pe an! Cum e posibil așa ceva
Românii dau Bulgariei aproape 4 miliarde de euro pe an! Cum e posibil așa ceva

Românii dau Bulgariei aproape 4 miliarde de euro pe an! Cum e posibil așa ceva

Bulgaria a fost vizitată, anul trecut, de peste un milion de români, fiind cel mai numeros grup de turişti străini din cei peste 9 milioane care au preferat țara vecină.

Iar în Turcia, în 2019, din cei peste 50 milioane de turiști, aproape 800.000 au fost români.

Un raport întocmit de Banca Națională a Bulgariei relevă că, în 2019, turismul a adus țării 34,7 miliarde de euro de la cei 9,3 milioane de turiști străini care și-au petrecut vacanțele la mare și la munte.

Ca şi în ultimii ani, grupul turiştilor din România este cel mai numeros, aproape un milion, urmat de cel din Grecia. Românii preferă litoralul Mării Negre, stațiunile Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Constantin și Elena.

Iar la munte aleg stațiunea de schi Bansko, dar și orașul Veliko Târnovo, vechea capitală a Bulgariei. Românii consideră că în țara vecină serviciile în turism sunt mult peste cele din România, tarifele de cazare mai mici.

Tot mai mulți români aleg Turcia ca destinație turistică, România ocupând locul 14 mondial cu 763.320 de turiști români care au vizitat această țară, în 2019, cu 113% mai mulți față de anul 2016, potrivit unui raport al Ministerului Culturii și Turismului din Turcia.

Mai mult decât atât, peste 51 de milioane de turiști din toate colțurile lumii au vizitat Turcia, anul trecut, cu 67% mai mult față de 2016. Totodată, cele mai populare destinații în Turcia sunt Istanbul și Antalya, iar majoritatea rezervărilor se operează prin intermediul agențiilor de turism, care oferă pachete tot mai avantajoase datorită cererii tot mai mari pentru această destinații.