Românii au alocat, anul trecut, 12.1% din cheltuielile lor pentru a își cumpăra mâncare, apă și sucuri, fiind astfel printre cei mai risipitori europeni, potrivit datelor Eurostat.
Românii au alocat, anul trecut, 12.1% din cheltuielile lor pentru a își cumpăra mâncare, apă și sucuri, fiind astfel printre cei mai risipitori europeni, potrivit datelor Eurostat.
În topul „mâinilor sparte” din UE, cei mai mulți bani cheltuiți pentru „alimente și băuturi nealcoolice” s-au înregistrat în România (27,8%), Lituania (20,9%) şi Estonia (19,6%), spre deosebire de alte patru state, unde procentul a fost sub 10%. Este vorba de Marea Britanie (7,8%), Irlanda (8,7%), Luxemburg (9,1%) şi Austria (9,7%).
Pe de altă parte, reprezentanții unor ONG-uri susțin că fiecare român aruncă anual aproximativ 130 kg de mâncare și că totalul alimentelor risipite ar putea hrăni locuitorii Clujului timp de două decenii.