Participare în finala megashowului „Românii au talent” a deschis pentru toţi concurenţii şi, mai ales pentru primii clasaţi, Adrian Ţuţu, Narcis Ianău şi Valentin Dinu, posibilitatea de a păşi mai repede în showbizul din România. Impresarul Lucian Mitrea, soţul Andreei Bănică, a lansat deja o primă ofertă pentru concerte pentru cei care au urcat pe podium, şi se gândeşte la o posibilitate de impresariere. Finaliştii s-au aflat pentru trei luni sub contract cu PRO-ul aşa că în perioada care a trecut ei au fost invitaţi la posturile de radio ale trustului dar şi pe scena „Dansez pentru tine”.

„Recunoaşterea la «Românii au talent » (sau la oricare alt concurs ce se bazează pe descoperirea talentelor) nu poate fi suficientă, dar este de natură să creeze o platformă de notorietate importantă, care poate avea un rol pozitiv în consacrarea unui artist. Există şi riscul ca rapiditatea cu care se accede la «glorie» să genereze reacţii deconcertante, dacă nu deziluzii grave, în cazul în care personalitatea celui în cauză nu era suficient de pregătită sau de adecvată pentru a suporta inconvenientele notorietăţii sau în cazul în care caracterul unora lasă de dorit. Îmi permit să consider această apreciere ca fiind general valabilă, nu neapărat specifică pieţei româneşti. Nu e mai puţin adevărat că noi, românii, avem mereu talentul de a exagera…”, a spus impresarul Paul Nancă, preşedintele Fundaţiei Phoenix.

Reclame şi videoclipuri pentru participanţi

Chiar dacă nu s-a aflat pe podium, Cosmin Agache a fost invitat să urce pe scenă alături de Leonard Doroftei şi să facă un duet cu CRBL pentru un nou promo al emisiunii prezentate de CRBL la ProFM. Şi pentru Titanii Funky Fresh participare la show le-a adus o colaborare cu Paula Seling la un videoclip. „În afară de talent şi putere de muncă, o condiţie a succes-ului real (nu mă refer la „one hit wonder”) îl constituie tăria şi chiar frumuseţea caracterului persoanei în cauză. Sigur că intervin şi factorii specifici industriei muzicale, cu bune şi cu rele. Sigur că mediul lumii muzicale şi mediatice din România nu e tocmai de natură să stimuleze afirmarea talentelor adevărate. Dar asta nu înseamnă că talentul nu poate reuşi! O şansă are fiecare! Dintre cei lansaţi public de prima ediţie e emisiunii „Romanii au talent” aş putea spune că mi-au stârnit interesul: Funky Fresh (pe care îi ştiam dinainte), Robo şi Cosmin. Cel puţin cu unii dintre ei, vom lucra şi…vă promitem surprize plăcute! Pe curând!”, a adăugat impresarul.

La porţile afirmării vor bate în curând şi alţi români talentaţi, de data aceasta în muzică. „Aştept cu deosebit interes prima ediţie românească a altei emisiuni, cel puţin la fel de celebre în lume – „X Factor” – care am înţeles că va debuta în curând. E un format mai complex, care pare a fi construit anume pentru lansarea tinerilor artişti. E un proces complex, nu numai de selectare, ci şi de formare a lor, de pregătire pentru o carieră profesionistă serioasă. La nivel mondial, numeroase nume s-au impus în urma apariţiei la „X Factor”. Nu mai departe – la cea mai recentă ediţie a Eurovision au participat cu succes cel puţin 5 câştigători naţionali ai concursului respectiv. Cine are urechi de auzit…”, a mai spus Paul Nancă.
INTERVIU

Andi Moisescu: „Când vine vorba de reproşuri, îmi place întotdeauna să-i las pe alţii să mi le facă”

Despre ce va urma la „Românii au talent” dar şi ce să ne aşteptăm de la piaţa media de la noi, a vorvit într-un interviu pentru EVZ, membru al juriului cunoscutei emisiuni şi vechi entertainer, Andi Moisescu.

EVZ: Ai nominalizat pe blog favoriţii tăi. Cum te vei implica în cariera lor?
Andi Moisescu:
O să-i ajut să înţeleagă mai bine lumea în care urmează să intre. O să-i ajut să descopere exact cine sunt, din punct de vedere al produsului lor şi cum să comunice asta publicului. Am la birou un sertar plin cu secrete profesionale. Pentru ei o să-l las din când în când deschis.

E important că eşti câştigătorul un astfel de concurs?
Cred că e foarte important pentru showbiz-ul românesc că ai participat la „Românii au talent”. Expunerea şi notorietatea pe care ţi le oferă o astfel de experienţă sunt aur curat pentru orice talent.
Câţi aspiranţi crezi că vor fi în al doilea sezon?
Mai mulţi, nu mă îndoiesc. Mai diverşi, sper din toată inima. Acum oamenii au înţeles cred că nu există practic nicio limită, dacă vrei să arăţi de ce eşti în stare. Talentul nu se poate înscrie în şabloane.

Crezi ca discuţiile din jurul căştigătorului vor face ca show-ul să fie perceput negativ?
Toate discuţiile absolut libere din jurul tuturor concurenţilor fac ca „Romanii au talent” să fie perceput exact aşa cum e. Un show extrem de viu, care te surprinde în fiecare moment şi care te îndeamnă să participi, măcar cu un comentariu.

Ai ceva să-ţi reproşezi?
Când vine vorba de reproşuri, îmi place întotdeauna să-i las pe alţii să mi le facă. N-aş vrea să le răpesc plăcerea.

Se va schimba ceva in modul in care vei acorda votul in nou sezon?
O sa judec dupa acelasi criteriu. Talentul privit din punctul de vedere al capacitatii de a genera entertainment. S-ar putea insa sa fiu insa putin mai sever. Acum avem totusi niste repere, cunoscute nu numai de noi, ci si de concurenti si public. Putem face niste comparatii chiar din faza preselectiilor.

Cum ai defini primul sezon „Românii au talent„?
O mare bucurie, în ceea ce mă priveşte. De la spectacolul talentelor şi până la audienţe.
"Am la birou un sertar plin cu secrete profesionale. Pentru ei o să-l las din când în când deschis."
ANDI MOISESCU, vedetă TV