Românii au sărbătorit şi ei „St. Patrick’s Day”

Românii au sărbătorit şi ei „St. Patrick’s Day”

Românii s-au alăturat, week-end-ul trecut, milioanelor de oameni de pe întreg globul pentru a celebra „St. Patrick’s Day” alături de Guinness. Românii au sărbătorit în 125 de locaţii din toată ţara. „St. Patrick’s Day” a fost sărbătorit în mai mult de 100.000 de locaţii din peste 40 de ţări.

În România, iubitorii de Guinness s-au putut bucura de o campanie inedită care i-a introdus în atmosfera specifică a acestei sărbători şi prin intermediul căreia au putut câştiga mii de premii.

Începând cu 14 martie, Guinness a adus spiritul veritabil al Irlandei în cele 125 de locaţii partenere din toată ţara, în oraşe precum Braşov, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Oradea, Craiova şi Bucureşti, oferind tuturor celor prezenţi posibilitatea de a deveni cetăţeni irlandezi pentru o zi.

Cei care au cumpărat un pint de Guinness au avut ocazia de a-şi face propriul „act de identitate”, cu un nou nume irlandez generat de o aplicaţie specială, şi de a câştiga instant unul dintre cele peste 15.000 premii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, peste 2.500 de cărţi de identitate irlandeze au fost printate pe loc şi înmânate noilor cetăţeni irlandezi.

În plus, la nivel global, St. Patrick’s Day a fost marcat prin numeroase iniţiative creative. Obiective emblematice ale lumii, precum Piramidele şi Sfinxul din Egipt, Marele Zid Chinezesc, Palatul din Caiscais (Portugalia), oraşul de piatră Petra (Iordania), Cascada Rinului din Elvetia şi multe alte clădiri monumentale din Shanghai, Chicago, Glasgow şi Praga au fost colorate în verde. În Bucureşti, hotelul InterContinental şi Teatrul Naţional au purtat însemnele acestei sărbători mondiale.

St. Patrick’s Day este Ziua Naţională a Irlandei şi cea mai cunoscută zi din întreaga lume dedicată unui sfânt. Cu toate acestea, sărbătoarea de St. Patrick’s Day îşi are originile în Statele Unite ale Americii şi nu în Irlanda, debutând pe 17 martie 1762, la New York, cu parada soldaţilor irlandezi din armata britanică. De atunci, această serbare populară a ajuns să fie celebrată peste tot în lume, aducând milioane de oameni împreună an de an.

Despre Guinness

Guinness este o bere premium, cu o aromă unică de orz prăjit şi caramel, care îi dă o notă distinctă. Berea Guinness este produsă în 49 de ţări şi savurată în peste 150, până în Barbados, Nigeria şi Indonezia.  Berăria din St. James’s Gate (Dublin), construită de Arthur Guinness în 1759, a devenit un simbol celebru, având la bază valori puternice precum excelenţa, inovaţia şi spiritul filantropic.

URBB, compania în portofoliul căreia se află berea Guinness în România, este unul dintre cei mai mari producători de băuturi de pe piaţa locală, fiind prezent atât pe piaţa berii, cât şi pe cea a băuturilor răcoritoare şi a apelor minerale. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv mărci premium: Tuborg, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness, Kilkenny, Granini şi Bilbor.

Povestea berii Guinness

De mai bine de 250 de ani, berea Guinness este unul dintre cele mai faimoase simboluri ale culturii irlandeze. Încă din 1759, reţeta unică a lui Arthur Guinness a adus consumatorilor din întreaga lume una dintre cele mai fine experienţe ale consumului de bere.

Guinness este un simbol global preferat de numeroşi cunoscători fini de bere, având în spate una dintre cele mai lungi şi vii istorii. Tradiţia şi moştenirea irlandeză sunt elementele ce dau gustul inegalabil al acestui sortiment de bere neagră. Stilul şi personalitatea Guinness provin din metoda de fabricare complexă care presupune prepararea şi folosirea celor mai rafinate ingrediente naturale într-un proces steril de înaltă tehnologie: • Vechea tradiţie de prăjire a orzului oferă nuanţa specială a rubiniului închis şi dă caracterul unic al gustului; • Berarii Guinness folosesc o cantitate dublă de hamei, pentru o aromă bogată, iar prospeţimea ingredientelor este captată de soiul de drojdie specific, care asigură o fermentare completă, plină de savoare; • Legendarul proces de maturare face ca "Guinness să fie Guinness", o bere unică, cu o eleganţă aparte; • Guinness se distinge prin spuma spectaculoasă ce oferă consistenţă produsului.

Poate cel mai important lucru, unicitatea berii, este dată de moştenirea unei arte tradiţionale a berarilor, a măiestriei şi a pasiunii acestora.