Românii au mâncat mai multă carne de vită şi de porc în 2010

Românii au mâncat mai multă carne de vită şi de porc în 2010

Numărul păsărilor sacrificate a scăzut în 2010 comparativ cu 2009, în vreme ce numărul bovinelor, porcinelor, ovinelor şi caprinelor sacrificate a crescut.

În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, aceasta s-a redus la porcine şi păsări, iar la bovine şi ovine şi caprine a crescut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe segmentul bovine, la nivelul anului 2010 atât numărul, cât ţi greutatea lor în carcasă a crescut faţă de 2009. La porcine, greutatea în carcasă a scăzut, în vreme ce numărul animalelor sacrificate s-a majorat.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,7%, respectiv cu 37,1%.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte păsările, atât numărul de animale sacrificate, cât şi greutatea lor în carcasă s-au redus în cursul lui 2010, faţă de 2009.