Românii ar putea călători în SUA fără viză. Marcel Ciolacu și ambasadorul SUA au discutat despre includerea României în programul Visa Waiver

Românii ar putea călători în SUA fără viză. Marcel Ciolacu și ambasadorul SUA au discutat despre includerea României în programul Visa Waiver Viză SUA. Sursa: arhiva EVZ

Joi, premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec. Cei doi oficiali au discutat despre importanța consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, prin proiecte economice concrete și investiții directe în țara noastră ale companiilor americane. Un alt subiect extrem de important abordat de premier a fost programul Visa Waiver, dar și aderarea la OCDE.

Joi, 22 iunie, premierul Marcel Ciolacu a primit-o pe Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, la Palatul Victoria. În cadrul întrevederii, șeful Executivului a subliniat importanța consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, prin proiecte economice concrete și investiții directe în țara noastră ale companiilor americane.

„Intenţia companiilor americane prezente în România de a continua să se dezvolte şi să creeze noi locuri de muncă în ţara noastră reprezintă o garanţie că avem un mediu economic şi un cadru fiscal stabil, predictibil şi competitiv, în care investitorii străini au încredere. Parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite se va reflecta în perioada următoare într-o prezenţă semnificativă a companiilor americane în economia românească”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Ambasadoarea Kathleen Kavalec a apreciat, în contextul discuțiilor privind situația din regiune, sprijinul acordat cetățenilor ucraineni refugiați în România și eforturile țării noastre pentru asigurarea stabilității în regiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

România face progrese pentru a fi inclusă în programul Visa Waiver

Un alt subiect extrem de important discutat de premier și ambasadorul SUA a fost legat de libera trece a românilor. Marcel Ciolacu a prezentat oficialului american progresele României pentru îndeplinirea condiţiilor tehnice de accedere în programul Visa Waiver. În cadrul întrevederii s-a discutat și despre importanţa dreptului la libera circulaţie pentru români şi pentru mediul de afaceri.

În cadrul întrevederii de joi, 22 iunie, oficialul american a arătat disponibilitatea de întărire a cooperării bilaterală pentru prevenirea şi combaterea în domeniul traficului de persoane, conform comunicatului de presă emis de Guvern.

Marcel Ciolacu și Kathleen Kavalec au discutat și despre progresele României privind reformele realizate pentru pregătirea aderării la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). În acest context, ambasadorul american a a reiterat sprijinul SUA pentru ca România să atingă acest obiectiv important de politică externă, potrivit sursei citate anterior.