România va juca din toamnă în prima grupă valorică a Cupei Davis. Echipa țării noastre a câștigat confruntarea cu Thailanda

România va juca din toamnă în prima grupă valorică a Cupei Davis. Echipa țării noastre a câștigat confruntarea cu Thailanda Sursa: Federația Română de Tenis

România a câștigat cu 3-2 confruntarea din Cupa Davis cu Thailanda. Echipa țării noastre a fost condusă în două rânduri, dar Filip Cristian Jianu l-a învins pe meciul decisiv pe Yuttana Charoenphon.

România s-a luptat cu Thailanda pentru un loc în prima Grupă Mondială a Cupei Davis. Scorul a fost unul extrem de strâns, iar echipa țării noastre a câștigat la limită cu 3-2.

Debut cu stângul

România nu a avut un debut foarte bun vineri și a fost condusă de Thailanda care nu are niciun sportiv clasat în primii 600 jucători au lumii. Nicholas David Ionel (225 ATP), cel mai bine clasat jucător al tricolorilor, cel care evoluse recent în calificări la Australian Open, a fost învins de Yuttana Charoenphon, al 976-lea jucător al lumii, după o bătălie întinsă pe durata a trei seturi (5-7, 6-3, 1-6).

România a reușit să egaleze situația, după ce Filip Jianu l-a învins pe Kasidt Samrej, cel mai valoros jucător al thailandezilor, aflat pe locul 605 ATP, după un alt meci care a avut nevoie de un set decisiv. Scorul final a fost de 6-4, 6-7, 6-2.

Ne puteți urmări și pe Google News

Două victorii și o înfrângere

Nici ziua de sâmbătă nu a început foarte bine pentru jucătorii români. Perechea Marius Copil/Victor Vlad Cornea a fost învinsă de echipa Pruchya Isaro/Thantub Suksumrarn după un meci de trei seturi, scor final 4-6, 6-2, 6-4.

Thailanda a preluat astfel conducerea, dar România a egalat din nou după ce Nicholas David Ionel l-a învins pe Kasidit Samrej în două seturi, scor 6-4, 6-1, după un meci de o oră şi 18 minute, potrivit digisport.ro. 

Meciul decisiv dintre Thailanda și România s-a disputat între Yuttana Charoenphon (22 de ani, 976 ATP) și Filip Cristian Jianu (21 de ani, 267 ATP). Jucătorul român a reușit să își învingă adversarul în două seturi, scor 6-0, 6-2. Medicul a durat doar o oră. După această victorie, România va juca în luna septembrie 2023 în Grupa Mondială nr. I a Cupei Davis.