Exporturile României de carne de porc estimate pentru 2012 se ridică la 20.000 tone, în condiţiile în care 49 de unităţi de producţie şi un abator au primit avizul de a exporta carne de porc în ţările intracomunitare, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii.
''Sistemul pentru comerţ intracomunitar este deschis şi reprezintă punctul de plecare pentru extinderea canalului securizat pentru toate unităţile care îndeplinesc condiţiile de biosecuritate şi sanitare veterinare. Astfel, se aşteaptă o scădere a importurilor de carne de porc şi o creştere a procentului de export pentru echilibrarea balanţei comerciale la acest produs'', menţionează MADR.
În anul 2010, producţia de carne de porc a fost de circa 553.000 tone în viu, iar în primele zece luni ale anului 2011 datele operative indică o producţie de aproximativ 365.000 tone în viu. În ceea ce priveşte importul de carne de porc în România, acesta a fost în anul 2010 de circa 200.000 tone carne de porc, iar în primele opt luni ale anului 2011 cantitatea importată a fost de 106.000 tone carne de porc.