„Astăzi am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluţii pe care toţi românii le aşteptau, Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei.

Rezultatul îl vedem cu toţii. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia şi au prăbuşit nivelul de trai al românilor”, a declarat liderul PSD într-o conferinţă de presă.

Potrivit documentului – intitulat „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” -, reprezentanţii Executivului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus.

În acest context, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat că Guvernul PNL trebuie înlăturat de la putere şi consideră că soluţia este un premier neutru care să aibă ca principal obiectiv organizarea alegerilor.

„Nu cred că miza este premier PSD sau nu. Cred că se resetează jocul politic.

Este evident că ceea ce spune domnul Orban, despre ce ar putea să facă PSD, a făcut el şi cu PNL-ul. Au monopolizat toate instituţiile statului, punând acolo clienţi politici, rude, fini, finii finilor, toţi incapabilii din lume, cu intenţia clară de a câştiga alegerile cu orice preţ”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Liderul ALDE acuză Guvernul PNL că a gestionat criza sanitară „foarte prost” deoarece „de aproape trei săptămâni au revenit numeroase cazuri de îmbolnăviri”.

„În ceea ce înseamnă gestionarea crizei economice, vedem care este dezasztrul total care pândeşte economia românească. Am stat de vorbă cu economişti reputaţi care mi-au spus: vedeţi ce se întâmplă în trimestrul patru 2020 şi trimestrul 1 şi 2 din 2021 vor veni pe deplin consecinţele nefavorabile ale situaţieie economice care vor fi suportate de toţi românii”, afirmă fostul premier.

Tăriceanu cere înlăturarea de la putere a Guvernului Orban prin votarea moţiunii de cenzură.

Se apropie de ce vedem în Belarus. Acesta este stilul de politică de care este capabil să-l facă premierul Orban şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Nu vreau ca România să se întoarcă în trecut.

Soluţia este un premier care să fie un premier neutru şi care să formeze un Guvern de criză cu o singură misiune – organizarea corectă a alegerilor. Alegerile trebuie să fie un execiţiu neîngrădit”, a mai declarat Tăriceanu.