România, ţara unde caii sunt abandonaţi pe străzi. VIDEO

România, ţara unde caii sunt abandonaţi pe străzi. VIDEO

Într-un articol apărut în publicaţia britanică The Telegraph, România şi Uniunea Europeană sunt criticate pentru felul în care au înţeles să aplice legea europeană.

Materialul, intitulat "Cai lăsaţi să moară de foame după ce România a interzis căruţele", prezintă o secvenţă de lume nedemnă de o ţară europeană: cai slabi, murdari şi purtând urme ale loviturilor primite, abandonaţi în mijlocul oraşelor.

"Oamenii sunt interesaţi exclusiv de exploatarea animalelor", a declarat directoarea unui centru gălăţean pentru protecţia animalelor, Corina Daniela Grigore.

Mai mult, desele cazuri de violenţă asupra animalelor arată că indiferenţa autorităţilor este dublată de atitudinea agresivă a proprietarilor, care nu ezită să îşi bată şi să îşi abandoneze animalele atunci când sunt nemulţumiţi de randamentul acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţia română a interzis circulaţia căruţelor pe drumurile publice, într-o măsură menită să mulţumească Uniunea Europeană, care a cerut o reducere semnificativă a numărului accidentelor de circulaţie. Potrivit poliţiei, căruţele au cauzat circa 10% dintre cele 8400 de acidente grave care au avut loc în România numai în 2007.

Pe website-ul publicaţiei, apare chiar un filmuleţ cu mai mulţi cai aflaţi în condiţii groaznice. Materialul video este filmat în Galaţi şi a fost postat pe Youtube de chiar jurnalistul publicaţiei The Telegraph.