Reprezentanţii UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au anunţat că peste 650 de persoane cu vârste cuprinse între 1 şi 90 de ani s-au prezentat în primele şapte luni ale acestui an, după ce au fost muşcate de căpuşe.
Din totalul pacienţilor cu plăgi muşcate de căpuşe, 316 s-au prezentat la UPU Suceava în cursul lunii iunie, iar 103 în luna iulie, fără a necesita internarea în spital, vârsta acestora fiind cuprinsă între 1 şi 90 de ani.
Specialiştii recomandă ca în cazul muşcăturilor de căpuşe, persoanele să evite extragerea acestora şi să se prezinte la o unitate medicală unde, după extragerea căpuşei şi toaletarea zonei respective, se administrează vaccin antitetanos şi pacienţii sunt îndrumaţi către secţia de Boli Infecţioase pentru a fi luaţi în evidenţă şi pentru tratament de specialitate, iar în funcţie de zona muşcăturii şi a tipului de căpuşă se efectuează testarea pentru boala Lyme şi atunci când este confirmată boala Lyme se instituie tratament cu antibiotice de lungă durată.
Potrivit DSP Suceava, în primul semestru al anului 2019, în judeţul Suceava au fost confirmate 7 cazuri de boală Lyme( borelioză).
Boala Lyme este o afecţiune infecţioasă care se transmite prin muşcătura căpuşelor infectate de o bacterie numită Borrelia Burgdorferi. Riscul de a contacta boala de la o capuşă infectată creşte pe măsura ce trece mai mult timp de la momentul muşcăturii, potrivit newsbucovina.ro