România se pregătește de război, în Harghita și Covasna. Sute militari au fost mobilizați

România se pregătește de război, în Harghita și Covasna. Sute militari au fost mobilizați

Sute de militari din MApN, MAI, SRI, SPP și STS descind în Harghita și Covasna, în cadrul unei acțiuni fără precedent în România. Este vorba despre o etapă de instruire națională în care militarii acționează într-un scenariu fictiv care vizează contracararea unor acțiuni ostile, specifice războiului hibrid.

În mai multe locații din județele Covasna și Harghita, precum și municipiul București are loc exercițiul interinstituțional CONCORDIA 19, o etapă de instruire interinstituțională, condusă de Statul Major al Apărării.

 

La exercițiu participă aproximativ 500 de militari din Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Acțiunea care se desfășoară în perioada 7-13 octombrie 2019 are ca obiectiv principal dezvoltarea relațiilor de cooperare, precum și exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor de acțiune în comun ale forțelor din compunerea Sistemului Național de Apărare, Ordine publică și Securitate Națională, transmite MApN.

 

Planul activităților exercițiului CONCORDIA 19 include o serie de secvențe în care sunt implicați militari din forțe pentru operații speciale, cercetare, vânători de munte, apărare CBRN, cooperare civili-militari, forțe aeriene, medicină operațională, alături de structuri specializate din cadrul MAI, SRI, SPP și STS, pe un scenariu fictiv care vizează contracararea unor acțiuni ostile, specifice războiului hibrid.