România se distruge cu mici proiecțele de țară

Sursa foto: Arhiva EVZ

A venit vremea să-i dăm dreptate și useristului Caramitru junior. Mai ales acum, când simțim gustul amar al urinei cu care ne-a împroșcat, iarăși în față dl. Nehamer, afirmând că Austria nu va fi de acord cu dreptul nostru de a intra în spațiul Schengen.

România e blocată într-o relație extrem de toxică cu Austria - un stat pro-rus profund ostil țării noastre - spune dl. Caramitru, amintindu-ne adevărul despre această țară. Valoarea Grupului Raiffeisen (tot, toate țările) e comparabilă cu Banca Transilvania. Valoarea OMV (inclusiv Petrom) este doar un pic mai mare decât valoarea Hidro.
Fără Petrom - OMV e cât Hidroelectrica noastră așa cum e gestionată de stat și fără investiții.
Fără gaze și petrol rusești la mega discount (estimat la 25 miliarde de EUR pe an) - Austria se oprește complet, nu mai funcționează
Fără banii care intră din Rusia pentru a finanța cam toate afacerile din Viena, Austria dispare
Fără dividendele pe care le scoate din țările din est, Austria intră financiar în implozie (10% din PIB-ul lor vine doar din ce scot de pe aici din România).
Economia Austriei e DEJA în colaps pentru că fluxurile cu Rusia au încetinit - PIB scade cu 0.5% pe trimestru acum (catastrofal față de cam orice țară din Europa acum).
Pe scurt - economia Austriei e o construcție artificială - subvenționată de Rusia - care extrage bani din țările din est fără să mai investească sau să contribuie ceva. Marile lor firme sunt niște pigmei minusculi.
Totul e “inginerie Financiară” - spălare de bani rusești și furt din Europa de est. Noi suntem complet cretini că nu îi forțăm să vândă ce au pe aici și să plece și să ne lase naibii în pace", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.
Tot nu mă dumiresc, atunci, de ce n-am reacționat niciodată? De ce nu ne-am opus, prin conducătorii noștri jafului pădurilor pe care austriecii îl practică de zeci de ani? Ca popor n-am fost în stare nici măcar să sabotăm OMV. Ne place gustul urinei austriece, se vede treaba. Căci, chiar și după ultimul jet de urină austriacă pe care l-am primit în față, noi n-am fost în stare decât să anunțăm iarăși că ne vom milogi în continuare pe lângă puternicii Europei să intervină în favoarea noastră pe lângă Austria. Atâta s-a putut. Atâta se poate. Asta e România actuală, putrezită de lașitate și nimicnicie politică. Și mai avem tupeul mizerabil să mai vorbim despre vreun ”Proiect de țară”…
În modesta mea carieră de așa-zis intelectual ”întrebător” la o televiziune națională, printre alte câteva mari personalități pe care am avut plăcerea  de a le intervieva, s-a numărat și academicianul Răzvan Theodorescu. (Tocmai citisem alegația lui Adorno, care spunea că orice ar spune un intelectual, el greșește, așa că începeam să fiu sigur că sunt un intelectual sadea.)
Domnia sa avea o teorie care mi s-a părut foarte adevărată. ”Noi- spunea d-sa, de 30 de ani nu avem politică externă. Până și comuniștii aveau o politică a lor. Ceaușescu, un primitiv avea niște intuiții a ceeace se petrecea în Lume, acționând pentru România în consecință.”
Noi, de 30 de ani nu mai existăm în Lume, doar când primim ordine să ne distrugem țara în folosul altora. Dar și asta, o aflăm, nu de la guvernanții noștri, ci de la agențiile de presă străine.
Cazul ajutorului acordat Ucrainei, recent, este relevant. ”Nefiind republică parlamentară, politica externă a căzut în sarcina președinților. Dar oricât de ”cumsecade” au fost aceștia, toți, în materie de politică externă au fost outsideri.
Noi suntem singurii latini ai orientului și Ortodoxia noastră latină ne-a făcut să unim individualismul și pragmatismul Occidental, latin cu gregarismul oriental”.
Academicianul Theodorescu era, întrucâtva optimist, dar foarte pesimist, în ce privește anii imediat următori.
Un popor inteligent într-o țară bogată, nu poate decât să meargă înainte.
”În aceștia ani, de la revoluție încoace s-a realizat o adevărată mitocanizare, o mahalagizare a României, a dus exact la pierderea lustrului intelectual, care s-a construit începând cu 1840 și a rezistat, întrucâtva și sub Ceaușescu. Oricum, și așa, încă avem oameni inteligenți și deși inteligența este atrasă către Occident, mai rămâne în cantități mari și în țară.”
Numai că, 250.000 de români au migrat definitiv în ultimii 10 ani.  România a pierdut prin mi­gra­ţia externă definitivă 250.000 de români. Mă îndoiesc de faptul că au plecat din țară cei mai proști…
”Acum un secol se realiza al treilea proiect mare al românilor.
Au fost trei proiecte mari. Proiectul Unirii din 1859, Proiectul Independenței din 1877 și proiectul Unirii din 1918. 
Unii vorbesc despre  intrarea în Uniunea Europeană și NATO ca despre proiecte de țară. Ori astea nu sunt decât proiecte internaționale, la care participăm și noi. Acestea nu sunt proiectele noastre naționale”.
Noi nu mai putem ”produce” proiecte naționale dintr-un motiv simplu: nu mai avem elitele politice care să imagineze mari proiecte pentru România. Din 1989 diplomația noastră s-a pierdut astfel că nu mai putem avea o adevărată politică externă. Cele trei mari proiecte de țară au fost gândite de către oameni de stat. Noi nu mai avem așa ceva. Politicienii de azi - cu tot respectul - nu mai sunt capabili să se gândească la generațiile viitoare. Ei au în mintea lor puțină, doar alegerile viitoare. ”Acum, spunea Răzvan Theodorescu, ne aflăm în situația cea mai puțin agreabilă, în are nu mai avem nici politicieni…”
Atunci nu mai avem decât proiecte naționale, impuse. Dacă tot suntem în genunchi, ni se dau proiecte pentru țări îngenunchiate.
Cel mai mizerabil este acela prin care România își pierde suveranitatea, Constituția nu va mai fi respectată, iar justiția românească va fi înfăptuită în altă parte, nu pe teritoriul patriei noastre. Modificarea legii privind statutul judecătorilor și procurorilor nu face decât să alinieze justiția românească la cea europeană, respectând principiul primatului Dreptului european, chiar dacă UE și-a depășit de mult, sub conducerea PPE atribuțiile ei, pur economice.
O dată înfăptuită pierderea Suveranității și aruncarea Constituției României la gunoi devine posibilă și facilă ampla acțiune de distrugere a țării și poporului român.
Decizia CJUE consacră bunul plac în justiția română. Nu va mai fi drept ce vor spune legile, va fi drept ce spun judecătorii.
Doar așa, anihilând Constituția, se poate crea terenul  pentru dezvoltarea ”mici proiecțele” de anihilare a poporului nostru. Recentul atentat asupra IMM-urilor și afacerilor private din România inițiat de cei ce reprezintă stânga Bruxellizată, nu este deloc întâmplător. Noile impozite vor face să dispară clasa de mijloc fiindcă aceasta reprezintă cel mai mare pericol, fiindcă îi definește Libertatea și caracterul intreprinzător autohton.
Aceste mici ”proiecțele” la care achiesează românul îngenuncheat, fără să-și fi exprimat dorința prin vreun referendum, sau altă formă de consultare publică sunt cuprinse parcă voit într-un interviu pe care un europarlamentar polonez patriot, (așa cum nu sunt românii care ne reprezintă, în marea lor majoritate!)  le expune cu claritate. Ce păcat că n-avem mai mulți polonezi în România și mai mare păcat că nu semănăm deloc cu ei… Poziția Poloniei în legătură cu problemele create de cerealele ucrainiene este edificatoare…
”Distrugerea valorilor tradiționale în numele libertății și pluralismului conduce către un despotism al corectitudinii politice, păzit de state liberale, corporații și organizații internaționale, spune europarlamentarul polonez Ryszard Legutko, într-un interviu pentru Agenția Poloneză de Presă, citat de Cotidianul.
Legutko spune că memoria este fundamentală pentru a depăși acest moment; lipsa memoriei va duce la  o mare cădere.
”Am sperat că comunismul i-ar putea învăța pe oameni să respecte experiența istorică. Nu a fost așa. Acum mergem spre o altă revoluție, una care este îndreptată împotriva familiei tradiționale, a statului națiune si a religiei”, spune politicianul polonez. ”Actualii revoluționari culturali ne amintesc de piromanul grec Herostrat, cel care a dat foc templului zeiței Artemis în încercarea de a rămâne în istorie pentru că a distrus ceva de mare valoare”.
Paradoxul este că mania emancipării va conduce, de fapt, la sclavie. Statul democratic și liberal este hiperactiv și reglementează totul: modul în care ne comportăm, în care vorbim și chiar modul în care gândim. Se dezvoltă un sistem represiv și cei care nu se conformează sunt tot mai frecvent pedepsiți.
Corporațiile și organizațiile internaționale, așa cum este UE, ajută activ la crearea acestui nou despotism, spune Legutko. El arată că, cu cât aceste organizații spun că promovam mai mult diversitatea, cu atât devenim mai uniformi în comportament și în gândire. Avem de-a face cu o mare impostură globală care anunță sfârșitul civilizației noastre.
Ni se spune că vremea se schimbă, dar asta se întâmplă dintotdeauna, spun oamenii de știință. Astfel, în istoria lungă a pământului au fost nenumărate perioade când a fost mult mai cald și mult mai rece decât este azi, când marea majoritate a lumii era acoperită de păduri tropicale sau de vaste calote de gheață. Clima s-a schimbat întotdeauna și a făcut asta fără niciun ajutor din partea oamenilor. Putem să urmărim tendința încălzirii din prezent înapoi în timp cel puțin de 200 de ani, până la sfârșitul perioadei foarte reci din istoria pământului.
Cu toate astea, Parlamentul European pregătește un pachet de legi Green Deal, care probabil va avea un impact negativ mai mare decât beneficiile aduse planetei și, în special, populației. Obiectivul declarat de PPE, care conduce de prea mult timp Europa, este schimbarea comportamentului uman. Prin suprataxare, suprareglementare, prin controlul anumitor activități, a unor comportamente pe care oamenii le au dintotdeauna..
Vorbim despre un regulament ce va avea aplicabilitate direct în dreptul intern, ceea ce înseamnă că nu va mai trece prin Parlament. Mai mult, europarlamentarii USR și PSD au votat pentru adoptarea acestui proiect de lege privind restaurarea naturii. Un alt ”proiecțel” de țară care își va face curând efectul, fără ca românul simplu să-și fi dat acordul…
Urmăriți varianta video a editorialului, AICI.