Studiu GfK: În România au SCĂZUT aşteptările privind CREŞTEREA VENITURILOR
Editura Evenimentul si Capital

Studiu GfK: În România au SCĂZUT aşteptările privind CREŞTEREA VENITURILOR

Autor: | | 0 Comentarii | 169 Vizualizari

România a înregistrat cea mai mare scădere din Europa la aşteptările privind veniturile, în timp ce în ţările din restul continentului au crescut uşor între septembrie şi decembrie 2017. Aşteptări mai mari privind creşterea salariilor s-au înregistrat în Austria şi Slovenia.

În schimb, în România înclinaţia către cumpărare a crescut . La acest indicator, Polonia şi Austria au înregistrat cele mai mari creşteri, arată concluziile studiului GfK privind climatul de consum din Europa pentru trimestrul IV din 2017, dat luni publicităţii.

GfK prognozează o creştere semnificativă a consumului privat în Europa

Expertul în consum al GfK, Rolf Bürkl, comentează: „Pe toată durata anului 2017, încrederea într-o eventuală creştere economică a Europei a crescut semnificativ. Bazându-se pe această creştere, oamenii speră şi la salarii mărite. Aşteptările privind veniturile sunt pozitive într-o mare parte a Europei, dar sunt doar cu puţin mai mari faţă de anul 2016. Aceeaşi evoluţie a înregistrat-o şi disponibilitatea de cumpărare. Pe baza tuturor factorilor analizaţi, GfK prognozează pentru anul 2018 o creştere a consumului gospodăriilor din Uniunea Europeană între 1,5 şi 2%, în termeni reali. În concluzie, economia europeană va continua să fie susţinută de consumul privat.”

România: Toţi indicatorii au scăzut semnificativ în ultimul trimestru al anului 2017

Criza guvernamentală care continuă în România are efect şi asupra consumatorilor. În ultimul trimestru din 2017, toţi indicatorii au înregistrat scăderi drastice, arată studiul GfK. Aşteptările economice au atins minimul anual în decembrie 2017, cea mai mică valoare din aprilie 2013.

În acelaşi timp, aşteptările românilor privind veniturile au scăzut şi ele. Au atins nivelul de 6,8 puncte în decembrie 2017, cea mai mică valoare din septembrie 2014. şi asta, după ce în luna martie crescuseră la un maxim de 33,7 puncte.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate