Evenimentul Zilei > Actualitate > „Tricolorii“ s-au încălzit pentru gerul kazah
„Tricolorii“ s-au încălzit pentru gerul kazah

„Tricolorii“ s-au încălzit pentru gerul kazah

România a obținut, sâmbătă, primul succes din campania de califi care la Campionatul Mondial 2018, după un 5-0 necruțător în fața Armeniei. Dacă la Erevan au evoluat pe temperatură de vară, mâine, elevii lui Christoph Daum vor înfrunta și iarna din Kazahstan

Armenia a părut, sâmbătă, un simplu „test“ efectuat cu brio de naționala României, în cea de-a doua etapă din campania de calificare la turneul final din Rusia. Pofta de goluri a „tricolorilor“ a blocat tabela de marcaj a arenei din Erevan, la scorul de 5-0. Armenii au rămas rapid în „zece“, iar de aici, reprezentativa noastră a avut undă verde către ceea ce avea să fie o ploaie de goluri.

A treia victorie categorică

Bogdan Stancu a executat ca la carte lovitura de la punctul cu var din minutul 3, apoi, Adi Popa a majorat avantajul (10), debutantul Răzvan Marin a perforat plasa gazdelor în minutul 12, iar ultimii doi marcatori au fost Nicușor Stanciu (29) și Alex Chipciu (59). Astfel, naționala lui Christoph Daum a bifat primul succes din preliminariile CM 2018, după ce în jocul anterior al grupei a remizat (1-1), cu Muntenegru, la Cluj.Scorul înregistrat la Erevan reprezintă, de altfel, și a treia cea mai clară victorie în deplasare din istorie a naționalei „tricolore“. Pe 6 septembrie 1997, în preliminariile Cupei Mondiale 1998, România a câştigat cu 8-1 meciul cu Liechtenstein, iar cinci ani mai târziu, în calificările pentru Euro 2004, România avea să zdrobească selecționata din Luxemburg, cu 7-0.

Urmează greul de la Astana

Imediat după meciul din Armenia, naționala noastră a zburat direct spre Kazahstan. În tot acest timp, „tricolorii“ s-au odihnit în avion, în zborul de trei ore spre Astana. România va juca mâine cu reprezentativa kazahă (de la ora 19.00, în direct la TVR 1), în cel de-al treilea meci din Grupa E. Dacă la Erevan a evoluat pe o temperatură de vară (25-27 de grade Celsius), mâine, la Astana, trupa lui Daum se va izbi de ger și lapoviță. La ora meciului se anunță o temperatură de 0 grade Celsius. Pe lângă acest lucru, „tricolorii“ vor evolua împotriva Kazahstanului pe teren sintetic. Kazahii vor fi dornici de revanșă, după ce au pierdut categoric sâmbătă, în deplasare, cu Muntenegru, scor 0-5. De acest lucru se teme și selecționerul României: „Va fi o schimbare majoră, pornind de la temperatură, până la gazon. Trebuie să ne obișnuim foarte repede cu ambele și chiar dacă echipa Kazahstanului a pierdut categoric cu Muntenegru, pe noi ne așteaptă un meci foarte greu acolo. Ei caută să se revanșeze, să arate că este o echipă mai bună de atât. Pentru noi, meciul va deveni mai dificil“.

În cazul unei victorii la Astana, România va acumula șapte puncte în grupă. Astfel, ar reprezenta un pas imens pentru ca „tricolorii“ să fie cu un pas la CM din Rusia, după o absență de două decenii.