România, record revoltător. Țara cu cea mai tânără bunică din lume

România, record revoltător. Țara cu cea mai tânără bunică din lume Fată însărcinată. Sursa foto: Pixabay.com

România. Preşedintele CNAS, dr. Valeria Herdea, a anunțat că la noi este cea mai tânără bunică din lume. Este vorba despre o minoră care a născut la vârsta de 12 ani, iar la 23 de ani a devenit bunică.

România este țara cu cea mai tânără bunică din lume

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a semnalat despre un caz care nu ne face cinste, și anume că România este ţara care are cea mai tânără bunică.  Valeria Herdea mai spune că avem fetiţe însărcinate la numai 12 ani şi fetițe de 14 ani cu câte doi copii.

Dr. Valeria Herdea a relatat într-o conferință de presă că „avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii”. Mai mult, aceasta spune că  „suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri”.

În România, mai declară dr. Valeria Herdea, „refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gravidă, Stomac, Băiat, SarcinaRomânia este țara cu cea mai tânără bunică din lume. Sursa foto: Pixabay.com

Valeria Herdea: Sexualitatea nu este o ruşine

Valeria Herdea a mai subliniat faptul că în România nu ar trebuie să mai existe acea rușine atunci când vine vorba despre sexualitate. Medicul mai spune că „este obligatoriu să avem educaţie medicală în şcoli”. pentru a preveni astfel de situații îngrijorătoare.

Valeria Herdea face un apel la părinți și profesori: „Nu pot să concep secolul 21 fără să vorbeşti cu copiii tăi. Sexualitatea nu este o ruşine (...). Este obligatoriu să avem educaţie medicală în şcoli. Este obligatoriu să vorbim şi să ne asumăm să fim un exemplu pentru copiii noştri”, a explicat preşedinta CNAS.

România este încă o ţară endemică pentru hepatita B şi C

Dr. Valeria Herdea  a mai declarat „România, din păcate, este încă o ţară endemică pentru hepatita B şi C. Există posibilitatea de depistare a virusului hepatitic B şi C, iar pentru gravide accesul la testarea HIV”.

De asemenea, Valeria Herdea a mai transmis că „într-o ţară în care există încă infecţie cu virus hepatitic B şi C înseamnă că există o rată încă redusă de vaccinare”.

Preşedintele CNAS a mai anunțat că începând cu data de 1 iulie „au intrat noile prevederi care oferă posibilitatea persoanelor neasigurate să poată să se prezinte la un medic de familie, să poată fi înregistrate, iar pentru persoanele care au risc oncologic există posibilitatea depistării precoce a bolii”, a mai spus dr. Valeria Herde, potrivit agerpres.ro.

Revista presei