Evenimentul Zilei > International > ROMÂNIA, dornică să participe la RECONSTRUCȚIA economică a IRAKULUI
ROMÂNIA, dornică să participe la RECONSTRUCȚIA economică a IRAKULUI

ROMÂNIA, dornică să participe la RECONSTRUCȚIA economică a IRAKULUI

Secretarul de stat din MAE Monica Dorina Gheorghiță a participat, ieri, la Conferința internațională pentru reconstrucția și dezvoltarea Republicii Irak, organizată în Statul Kuweit.

Oficialul român a evidențiat disponibilitatea pentru participarea României la procesul de reconstrucție post-conflict a Republicii Irak atât instituțională, cât și economică, transmițând interesul autorităților române de a împărtăși expertiza acumulată de România în procesele de tranziție politico-economică.

Confeirnța a urmărit mobilizarea resurselor comunității internaționale în sprijinul Iirakului, „ în contextul înfrângerii grupării teroriste ISIL/Daesh și având în vedere importanța stabilității acestui stat pentru întreaga regiune”, preciează un comunicat al MAE român remis presei..

Conferința internațională pentru reconstrucția și dezvoltarea Republicii Irak a fost organizată sub patronajul Emirului Statului Kuweit, Șeic Sabah Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah și al prim-ministrului irakian, Haider al-Abadi, în colaborare cu Banca Mondială, pentru a dezbate agenda de reconstrucție și dezvoltare, aspecte privind asistența internațională pentru dezvoltare și proiectele implementate de către organizațiile non-guvernamentale.

Evenimentul a fost co-prezidat de António Guterres, Secretar General al Organizației Națiunilor Unite și Federica Mogherini, Înalt Reprezentant pentru Politica Externă și de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene, precizează sursa citată.