Federația Norvegiană de Fotbal s-a plâns la UEFA, după ce a aflat că, în ciuda faptului că România trebuia să joace fără spectatori meciul de pe Arena Națională, iar 30.000 de suporteri vor fi totuși pe Național Arena.  Numai copii.

Oaspeții se tem de noi evenimente neplăcute, cu privire la scandările rasiste ale românilor.

Pentru că UEFA a permis copiilor sub 14 ani să fie prezenți la meci, nordicii s-au simțit lezați fiindcă nu știau de decizia UEFA.

Astfel, norvegienii au cerut celor de la UEFA să li se răspundă la câteva întrebari în ceea ce privește decizia luată față de suporterii români. Oficialii UEFA și-ar fi cerut iertare de la selecționata Norvegiei pentru modul în care au gestionat situația.

Prima întrebare a scandinavilor a fost: „De ce este posibil ca o selecționată să aibă tribunele aproape pline, în astfel de condiții, iar Norvegiei să îi fie permis doar un număr foarte mic de spectatori la meci?”.

„De ce Norvegia nu a fost informată despre decizia UEFA, care este alta față de cea inițială și de ce i-a fost permis României să aducă spectatori la meci?”, a fost cea de a doua întrebare pe care norvegienii au trimis-o către UEFA.

„UEFA și-a cerut scuze de la noi atât verbal, cât și scris”, a anunțat Svein Graff, managerul pe partea de comunicare a nordicilor.

Lars Lagerback, selecționerul Norvegiei, dar și Stefan Johansen, căpitanul echipei naționale, au fost prezenți la conferința de presă, iar tehnicianul a spus că este pregătit să scoată echipa de pe teren în cazul în care suporterii români vor recurge la scandări rasiste.

„Sperăm să nu existe astfel de probleme. Însă, dacă vor fi situații neplăcute, vom face tot ce trebuie făcut atunci, pe moment”, a mai zis Graff.

Antrenorul norvegian a dat o declarație total neașteptată atunci când a auzit că România va fi susținută de 30.000 de copii pe Arena Națională: „Sper că fanii voștri tineri se vor comporta frumos și nu precum predecesorii lor, pentru că altfel vom fi nevoiți să luăm măsuri atât noi cât și celelalte țări. Aș fi foarte dezamăgit dacă se va întâmpla ce s-a întâmplat și în trecut.

Sunt lucruri îngrijorătoare și nu știu cum ar trebui să reacționăm. Nu știam că UEFA are aceste reguli. Nu înțeleg această regulă, dar trebuie să o respect”, a spus Lagerback, într-o conferință de presă, scrie digisport.ro.

Te-ar putea interesa și: