Evenimentul Zilei > Social > România stă cu ochii pe „Moromeții 2”. Unde poți vedea filmul înainte de premiera de gală
România stă cu ochii pe „Moromeții 2”. Unde poți vedea filmul înainte de premiera de gală

România stă cu ochii pe „Moromeții 2”. Unde poți vedea filmul înainte de premiera de gală

Pelicula Moromeții 2 va ajunge pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, însă echipa filmului va porni într-o caravană prin țară încă de la finalul acestei luni. Turneul de promovare își propune să viziteze 50 de orașe. Vă prezentăm, mai jos, programul complet.

Prima oprire a Caravanei Moromeții 2 este în Oradea, pe 29 octombrie, la Teatrul Regina Maria. Aici vor avea loc două proiecții consecutive, de la 18:00 și 20:30, ambele urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri în prezența echipei. Biletele au fost deja puse în vânzare pe Eventbook.ro la prețul de 20 lei. În calendarul caravanei urmează proiecții în Piatra Neamț (29 octombrie, ora 20:30, Cinema Patria), Hunedoara (30 octombrie, ora 19:00, Cinema Flacăra), Deva (30 octombrie, ora 20:00, Cinema Patria), Oravița (31 octombrie, 18:00, Cinema 3D Oravița), Reșița (31 octombrie, 20:00, Cinema Dacia), Caransebeș (1 noiembrie, 20:00, Cinema 3D Luna), Vulcan (2 noiembrie, 18:30, Cinema Luceafărul) și Petroșani (2 noiembrie, 20:00, Cinema Victoria). Biletele pentru acestea au fost puse în vânzare de săptămâna aceasta direct la casieriile cinematografelor, respectiv online prin Eventbook în cazul proiecțiilor din Piatra Neamț, Hunedoara și Deva.

Câte două proiecții la Craiova și Sibiu

Pe 3 noiembrie caravana Moromeții 2 își continuă traseul cu o oprire în Târgu Jiu, la Cinema Sergiu Nicolaescu (ora 19:00), dar și în Drobeta-Turnu Severin, la Palatul Culturii „Teodor Costescu” (ora 19:00). În 4 noiembrie va ajunge și în Craiova, la Teatrul Național, unde vor avea loc două proiecții consecutive, ambele în prezența echipei, de la 17:30 și 20:00.

Tot două proiecții vor avea loc și în Sibiu, pe 7 noiembrie, la sala mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, de la 18:00, respectiv 20:30. Timișoara se pregătește de premiera filmului pe 12 noiembrie, când echipa Moromeții 2 ajunge la Filarmonica Banatul, unde se întâlnește cu publicul prezent la proiecțiile de la ora 18:00, respectiv 20:30. Biletele au fost deja puse în vânzare pe Eventbook.ro la prețul de 30 lei.

Promisiuni

„Moromeții 2” continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Stere Gulea – regizor, Mălăele – rol principal

Filmul este regizat de Stere Gulea, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, producția este realizată de Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu, iar în rolurile principale se regăsesc Horațiu Mălăele, Dana Dogaru și Iosif Paștina.