Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Vrea Traian Băsescu s-o facă pe Gabi Firea președinta PSD? Așa se pare!

13-02/cristoiu_01-465x390
Autor: | | 87 Comentarii | 4921 Vizualizari

Pe lîngă unele lucruri interesante, care ar fi meritat o dezbatere aprofundată (ca, de exemplu, teza epuizării morale a clasei politice postdecembriste), în interviul acordat duminică seara lui Rareş Bogdan la Realitatea tv, Traian Băsescu a făcut şi o serie de afirmaţii hazardate despre anumite persoane publice: Teodor Meleșcanu, Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Crin Antonescu, Alina Mungiu Pippidi.

De ce s-a năpustit asupra lui Teodor Meleşcanu, Gabriel Oprea, Crin Antonescu fără ca aceştia să fi comis ceva public menit a stîrni mînia prezidenţială rămîne o întrebare căreia doar Shakespeare, cunoscător al prăpastiilor sufleteşti, i-ar putea răspunde.

Cum însă Shakespeare a murit, întrebarea rămîne fără răspuns.

Nici unul dintre momentele ciudate din acest interviu (Victor Ponta a fost etichetat drept corupt, dar ocolit cu delicateţe pentru campania sa iresponsabilă împotriva Justiţiei!) nu întrece în notele de mister pe cel dedicat fostei jurnaliste Gabriela Firea, angajată de mai mult timp într-o ambiţioasă carieră politică.

Venind vorba de Comisia Nana, în care Gabriela Firea e simplu membru, Traian Băsescu s-a năpustit asupra părerii expuse de senatoare că ar fi vorba de un contract lovit de nulitate, deoarece firma era inactivă financiar la ora semnării.

Înfiinţată printr-un abuz al premierului PSD-ist Victor Ponta, Comisia Nana a cheltuit bani, energie şi atenţie publică pentru a scoate un fîsîit de balon spart cu boldul:

Contractul dintre firmă şi Ioana Băsescu e lovit de nulitate.

Să reamintim că o Comisie specială de anchetă se instituie doar în cazuri excepţionale.

Comisia Nana, vîrîtă pe gît de Victor Ponta oilor de teracotă din Parlament, a fost înfiinţată pentru a investiga posibila implicare a preşedintelui într-o afacere ilegală.

După luni de anchetă, la care a colaborat şi Miliţia Famigliei Ponta – Corpul de control al Premierului –, concluzia anchetei, expusă public de către Gabriela Firea, dezvăluie un eşec de proporţii.

Admiţînd că respectivul contract e nul (lucru infirmat de toţi finanţiştii), nu văd în ce constă acuzaţia adusă lui Traian Băsescu. Dacă ne gîndim bine, concluzia anchetei o face pe Ioana Băsescu victimă şi nu acuzată. Dacă respectivul contract e nul, Ioana Băsescu riscă să piardă un milion de euro.

Că respectiva Comisie a fost un eşec nu mă miră.

Din start, ea a fost înfiinţată de Victor Ponta la sugestia Cabinetului nr. 2 de la Victoria, în speţă, a echipei conduse de Bogdan Teodorescu, plătită de la Buget pentru a face campanie electorală pentru PSD – în virtutea sloganului însușit şi de Concernul Antena 3 – România TV:

Nici o clipă fără Traian Băsescu!

În acest context, vorbind de părerea exprimată de Gabriela Firea, Traian Băsescu s-a dezlănţuit:

„Mai auzeam o prostie, că... de la doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, nu?...

Realizator: Doamna, da. Pe vremuri, ziceaţi că e una dintre cele mai bune ziariste sau cea mai bună ziaristă, doamna Gabriela Vrânceanu Firea.

Traian Băsescu: Da, şi acum spun că e foarte bună ziaristă, dar e un catastrofal jurist, adică mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa cu ce se întîmplă pe moşia soţului ei, unde e primar, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întîmplă destule lucruri rele. Şi doamna a spus că firma italiană era în inactivitate.

Realizator: Inactivitate, nefuncţională.

Traian Băsescu: Păi, cîtă minte să ai, cînd contractul este la comisie, contractul de vînzare-cumpărare, şi contractul de finanţare şi contractul de vînzare-cumpărare şi hîrtiile de la cadastru. Cîtă minte să ai, să spui aşa ceva? Păi, ce, pămîntul ăla s-a vîndut pe chitanţă? Firma, după... s-a vîndut pe contract de vînzare-cumpărare şi nu pe chitanţă, care e legată de TVA, plus că la vînzările de terenuri agricole nu se aplică TVA, conform Codului Fiscal, dar asta e“.

Lesne de văzut că Traian Băsescu se putea limita la beștelirea părerii exprimate de Gabi Firea.

LIVE VIDEO Simona Halep - Kristina Mladenovic. Se joaca ACUM. Meci ISTORIC pentru romanca

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI