Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Vrea Traian Băsescu s-o facă pe Gabi Firea președinta PSD? Așa se pare!
ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Vrea Traian Băsescu s-o facă pe Gabi Firea președinta PSD? Așa se pare!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Vrea Traian Băsescu s-o facă pe Gabi Firea președinta PSD? Așa se pare!

Pe lîngă unele lucruri interesante, care ar fi meritat o dezbatere aprofundată (ca, de exemplu, teza epuizării morale a clasei politice postdecembriste), în interviul acordat duminică seara lui Rareş Bogdan la Realitatea tv, Traian Băsescu a făcut şi o serie de afirmaţii hazardate despre anumite persoane publice: Teodor Meleșcanu, Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Crin Antonescu, Alina Mungiu Pippidi.

De ce s-a năpustit asupra lui Teodor Meleşcanu, Gabriel Oprea, Crin Antonescu fără ca aceştia să fi comis ceva public menit a stîrni mînia prezidenţială rămîne o întrebare căreia doar Shakespeare, cunoscător al prăpastiilor sufleteşti, i-ar putea răspunde.

Cum însă Shakespeare a murit, întrebarea rămîne fără răspuns.

Nici unul dintre momentele ciudate din acest interviu (Victor Ponta a fost etichetat drept corupt, dar ocolit cu delicateţe pentru campania sa iresponsabilă împotriva Justiţiei!) nu întrece în notele de mister  pe cel dedicat fostei jurnaliste Gabriela Firea, angajată de mai mult timp într-o ambiţioasă carieră politică.

Venind vorba de Comisia Nana, în care Gabriela Firea e simplu membru, Traian Băsescu s-a năpustit asupra părerii expuse de senatoare că ar fi vorba de un contract lovit de nulitate, deoarece firma era inactivă financiar la ora semnării.

Înfiinţată printr-un abuz al premierului PSD-ist Victor Ponta, Comisia Nana a cheltuit bani, energie şi atenţie publică pentru a scoate un fîsîit de balon spart cu boldul:

Contractul dintre firmă şi Ioana Băsescu e lovit de nulitate.

Să reamintim că o Comisie specială de anchetă se instituie doar în cazuri excepţionale.

Comisia Nana, vîrîtă pe gît de Victor Ponta oilor de teracotă din Parlament, a fost înfiinţată pentru a investiga posibila implicare a preşedintelui într-o afacere ilegală.

După luni de anchetă, la care a colaborat şi Miliţia Famigliei Ponta – Corpul de control al Premierului –, concluzia anchetei, expusă public de către Gabriela Firea, dezvăluie un eşec de proporţii.

Admiţînd că respectivul contract e nul (lucru infirmat de toţi finanţiştii), nu văd în ce constă acuzaţia adusă lui Traian Băsescu. Dacă ne gîndim bine, concluzia anchetei o face pe Ioana Băsescu victimă şi nu acuzată. Dacă respectivul contract e nul, Ioana Băsescu riscă să piardă un milion de euro.

Că respectiva Comisie a fost un eşec nu mă miră.

Din start, ea a fost înfiinţată de Victor Ponta la sugestia Cabinetului nr. 2 de la Victoria, în speţă, a echipei conduse de Bogdan Teodorescu, plătită de la Buget pentru a face campanie electorală pentru PSD – în virtutea sloganului însușit şi de Concernul Antena 3 – România TV:

Nici o clipă fără Traian Băsescu!

În acest context, vorbind de părerea exprimată de Gabriela Firea, Traian Băsescu s-a dezlănţuit:

„Mai auzeam o prostie, că… de la doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, nu?…

Realizator: Doamna, da. Pe vremuri, ziceaţi că e una dintre cele mai bune ziariste sau cea mai bună ziaristă, doamna Gabriela Vrânceanu Firea.

Traian Băsescu: Da, şi acum spun că e foarte bună ziaristă, dar e un catastrofal jurist, adică mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa cu ce se întîmplă pe moşia soţului ei, unde e primar, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întîmplă destule lucruri rele. Şi doamna a spus că firma italiană era în inactivitate.

Realizator: Inactivitate, nefuncţională.

Traian Băsescu: Păi, cîtă minte să ai, cînd contractul este la comisie, contractul de vînzare-cumpărare, şi contractul de finanţare şi contractul de vînzare-cumpărare şi hîrtiile de la cadastru. Cîtă minte să ai, să spui aşa ceva? Păi, ce, pămîntul ăla s-a vîndut pe chitanţă? Firma, după… s-a vîndut pe contract de vînzare-cumpărare şi nu pe chitanţă, care e legată de TVA, plus că la vînzările de terenuri agricole nu se aplică TVA, conform Codului Fiscal, dar asta e“.

Lesne de văzut că Traian Băsescu se putea limita la beștelirea părerii exprimate de Gabi Firea.

El însă a mers mai departe, bătînd cîmpii despre nu știu ce i s-ar putea întîmpla distinsului soț al distinsei soții PSD-iste.

Am zis că e o ciudăţenie pentru că între prostia îngăimată de biata Gabi Firea şi mînia prezidenţială e o distanţă interstelară.

Cum se explică asta?

Am putea încerca un răspuns apelînd la talentul lui Traian Băsescu de a crea perdele de fum menite a-i  acoperi relaţiilemai aparte cu diferite persoane.

De amintit că, în acest interviu, domnia sa l-a executat şi pe Gabriel Oprea, bănuit de a fi omul său în Guvern.

Indiferent de explicaţii, reacţia Gabrielei Firea a întrecut orice măsură a bunului simț, chiar și a bunului simț de politician.

De la ora transmiterii interviului, distinsa, pe post de Mioriţa dată cu ruj,  n-a contenit a se jelui înfăţişînd vorbele lui Traian Băsescu drept o amenințare care i-a dat viața peste cap.

Pe motiv că Traian Băsescu îl urmărește și-n somn, Victor Ponta și-a mutat biroul de premier într-o unitate militară, lucru unic pe timp de pace în istoria lumii moderne. Ba chiar circulă zvonul că e pe cale să-și mute în unitatea militară respectivă și dormitorul conjugal, pentru a-și putea îndeplini îndatoririle de soț în afar sferei de influență a lui Traian Băsescu.  

Judecînd după spaimele încercate de Gabi Firea, ar fi de așteptat ca și ea să se mute într-o unitate militară.

Fără soț, firește, deoarece respectivul a declarat că nu se simte amenințat.

Aşadar, după ce Gabriela Firea a numit ameninţare de moarte la adresa soţului, soţul nu depune plîngere.

În schimb, depune plîngere soţia.

Mai mult, îi semnează plîngerea Victor Ponta, deşi el e – cel puţin oficial – însurat cu altcineva decît Gabi Firea.

Nu încape vorbă că asistăm la un spectacol electoral de doi bani amintind izbitor de cel cu copilul lovit.

Ca şi în campania din 2009, un fapt – lovirea copilului – se vrea exagerat pînă la demență  de maşinăria de propagandă a Coaliţiei politico-mediatice.

Pentru Victor ponta e un lucru firesc.

Să ne reamintim că el a mai pus la cale spectacole asemănătoare.

De la coborîrea în mina care nu exista pînă la bocirea vieții sale biete  pe Facebook.

Cei se adresează acest spectacol de prost gust ticluit parcă pentru semidocţi?

Electoratului PSD?

Nu cred.

Oricît de strașnic ar lucra mașinăria mediatică a Famigliei Ponta, e greu de crezut fie și de un alegător PSD-ist miluit cu o găleată de mălai că Gabi Firea încearcă trăirile pe care ea se strofoacă să și le atribuie.

Gabi Firea n-are în ochii românilor imaginea Ilenei Cosînzene care nu știe că Făt Frumos îi poate face un copil.

E suficient s-o vezi pe Gabi Firea pentru a dibui că e mai bărbată decît Zoe Trahanche, diriguitorea de județ.

Cred că e vorba mai degrabă de o diversiune menită a abate atenţia de la implicarea penală a lui Victor Ponta în traficul de influenţă în favoarea arestatului preventiv Adrian Duicu.

De duminică seara, în spațiul mediatic nu se discută decît despre trăsnaia cu Gabi Firea.

Diversiunea a reușit.

Putea să existe însă această diversiune dacă Traian Băsescu n-ar fi bătut cîmpii duminică seara?

Firește că nu.

Și ea, diversiunea PSD-istă a prins un nou suflu marți seara, după ce Traian Băsescu a ieșit din nou la atac împotriva PSD-istei Gabi Firea propunînd-o electoratului PSD drept principalul său adversar.

Vrea Traian Băsescu s-o facă pe Gabi Firea președinta PSD?

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: