Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta s-a angajat pe șest în campania electorală pentru Prezidențiale încă din vara lui 2013

14-04/cristoiu_1-465x390
Autor: | | -264 Comentarii | 4411 Vizualizari

Scena politică românească seamănă cu jungla nu numai prin faptul că partidele se mănîncă între ele, fără ca prin asta să dispară, dar şi prin bizareriile peste care poţi să dai. În junglă, călătorul se poate trezi în faţa unei vietăţi care pare rîmă deşi, la o adică, zboară.

Pe scena noastră politică întîlneşti ciudăţenia numită Partidul Conservator, un soi de abatere genetică de la normalul politic:

Deşi are parlamentari de vreun deceniu şi ceva, Partidul Conservator n-a participat niciodată pe cont propriu la vreun scrutin postdecembrist. De fiecare dată, el a avut parlamentari în urma unei negustorii cu un partid mai puternic: PSD, PNL.

Partidul Conservator, care înseamnă de fapt Dan Voiculescu, îi pune la dispoziţie partidului mai puternic Trustul de Presă al Mogulului, asemenea unei camere închiriate cu ora unui cuplu de un hotel cu statut de bordel ilegal. În schimb, partidul mai puternic trece pe listele sale candidaţii Partidului Conservator, care, de fapt, e Partidul Dan Voiculescu.

Și uite așa, pe scena noastră politică se găsește un partid care, practic, nici nu există, pentru că el nu participă la alegeri, un fel de luptă pentru existență în politică încă de pe vremea republicii romane.

Pentru ca bizareria să fie şi mai nedumeritoare, sîmbătă, 26 aprilie 2014, Partidul Conservator a avut un Congres Extraordinar. Un partid care nu există a avut un moment întîlnit de regulă la partidele care există. E ca şi cum surdo-muţii din România ar avea un Festival naţional de coruri mixte.

SUnt sigur că nimeni de pe cuprinsul patriei noastre n-ar putea să răspundă la următoarele întrebări, cărora, în cazul oricăror alte formaţiuni, li s-ar da un răspuns pe loc:

1) De ce a fost nevoie de un Congres Extraordinar al PC?

2) Ce s-a discutat la acest Congres?

3) Ce lideri ai formaţiunii în afara lui Ăla Micu, ştiut doar pentru că e ministrul Agriculturii, au fost aleşi sau realeşi la acest congres?

4) De ce-şi spune partidul lui Dan Voiculescu Partid Conservator cînd s-ar putea numi, la fel de bine, Partidul Laptelui proaspăt smîntînit sau Partidul mîțelor la menopauză?

Am întreprins această introducere pentru a scoate în relief că singurul fapt prin care Congresul PC a intrat în atenţia presei a fost prezenţa lui Victor Ponta la această sindrofie.

De ce s-a dus Victor Ponta la Congresul Extraordinar al Partidului Conservator?

La întrebarea asta specialiştii în comerţ politic vor răspunde că şeful Guvernului a simţit nevoia să binecuvînteze cu prezenţa sa Congresul unei formaţiuni care aparţine Coaliţiei de Guvernare.

Asta ar spune analiştii politici dispuşi să cearnă politica românească de azi cu sita politicii din Europa Luminilor.

Cine e conştient însă că trăieşte într-o Românie a paradoxurilor va dibui că Victor Ponta a fost la Congres din alte motive decît cele de politețea politică.

El a fost pentru:

LIVE VIDEO Simona Halep - Caroline Garcia se joaca ACUM. Meci istoric in Franta

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI