Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un conflict electoral bine regizat: Sinteza zilei – Victor Ponta
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un conflict electoral bine regizat: Sinteza zilei – Victor Ponta

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un conflict electoral bine regizat: Sinteza zilei – Victor Ponta

Bag seamă că publicaţiile mai mult sau mai puţin anti-Ponta fac mare caz de un așa zis conflict survenit la Sinteza zilei de miercuri seara între Victor Ponta, aliatul lui Dan Voiculescu, și Oana Stancu și Mihai Gâdea, valeții lui Dan Voiculescu. Victor Ponta a fost invitat sau, mă rog, s-a autoinvitat pentru a-și expune prin telefon opinia despre momentul politic al zilei, retrimiterea la Parlament de către Traian Băsescu a Legii de reducere a CAS. Cel puţin din debutul trăncănelii aşa se putea crede. Că Victor Ponta urma să glăsuiască despre gestul lui Traian Băsescu.

Potrivit publicaţiilor care se referă pe larg la acest moment, emisiunea s-a transformat într-o ceartă ţăţească (prezenţa fizică a Oanei Stancu a fost o garanţie) între cei din studio şi Victor Ponta în chestiunea procurorilor DNA.

Dacă ar fi să credem celor care au luat notă de acest scandal şi se grăbesc să-l publiciteze în favoarea lui Victor Ponta, cei de la Antena 3 au dat de pămînt cu Victor Ponta deşi acesta se afla fizic la distanţă de încăperile lui Dan Voiculescu, pe motiv că premierul a apărat independența Justiției.

Din acest conflict unii storc concluzia unui război între Dan Voiculescu şi Victor Ponta, iar alţii, a umilirii lui Victor Ponta de către angajaţii lui Dan Voiculescu.

La o privire mai atentă lucrurile stau însă altfel.

Sinteza zilei de miercuri seară n-a sărit nici cu un milimetru din hotarele impuse de Mihai Gâdea după parvenirea în fotoliul de om de casă al lui Dan Voiculescu.

La toate aşa-zisele emisiuni, invitaţii sînt convocaţi pentru a urmări şi aplauda predicile lui Mihai Gâdea, de regulă, flăcări scoase pe nas și pe alte găuri din dotare împotriva Diavolului Traian Băsescu şi a duşmanilor din presă şi din politică ai lui Dan Voiculescu.

Ediţia de miercuri seara a fost consacrată cazului Mircea Băsescu.

De ceva vreme, Mihai Gâdea şi alţi salariaţi ai lui Dan Voiculescu din ograda media a imensei averi a Mogulului se screm să demonstreze că o parte din bani au ajuns la Traian Băsescu.

Obiectivul acesta de viaţă şi activitate al Trustului Intact a fost, de altfel, fixat chiar de Dan Voiculescu la una din numeroasele sale conferinţă de presă ad-hoc.

Aşa cum se întîmplă cînd limba se îndoaie după fund, campania Trustului Intact în chestiunea Mircea Băsescu a cunoscut o şerpuire spectaculoasă.

Un timp, DNA a fost denunţată că nu-l înhaţă pe Mircea Băsescu.

Acum DNA e demascată că l-a trimis prea repede în judecată pe Mircea Băsescu.

Un timp, clanul Bercea Mondialu era victima Dictatorului Traian Băsescu.

Acum, pentru Trustul lui Dan Voiculescu Clanul e beneficiarul bunăvoinţei lui Traian Băsescu.

Am istorisit aceste lucruri pentru a se înţelege motivul scandalului din emisiunea care a fost mereu pînă cum pentru Victor Ponta, Eu pup poala popii. Popa pupă poala mea.

Deşi intervenise pentru a-şi expune poziţia despre Legea CAS, Victor Ponta a fost pus să comenteze predicile lui Mihai Gâdea despre cazul Mircea Băsescu.

Fireşte, ar fi fost normal ca Victor Ponta să se retragă mai mult sau mai puțin politicos din emisiune. Venise să discute despre CAS și i se poruncea să discute despre fratele lui Traian Băsescu!

N-a făcut-o.

Mai mult, dovedind că-i slugă față de slugile lui Dan Voiculescu, el intră rapid în hora demascării, cu lelița Oana Stancu de-a stînga și feciorul Mihai Gâdea de-a dreapta:

Domnule Gâdea, permiteţi-mi să fac doar o scurtă paranteză. În primul rînd, nu pot decît să văd că, dincolo de a vă face datoria ca jurnalist, de a informa, dumneavoastră faceţi chiar mai mult: ceea ce ar fi trebuit să facă alţii de mai mult timp, şi anume descoperiţi situaţii clare de reţele de crimă organizată, în care preşedintele ţării, familia sa sînt implicate.”

Din vorbă-n vorbă se ajunge (despre CAS abia se amintește) la urecherea lui Victor Ponta, de către ţăţica din fundul curții, Oana Stancu, pentru că nu i-a chemat pe procurorii DNA la Palatul Victoria şi să dea cu ei de pămînt.

La o asemenea grozăvie,  pînă și Nicolae Ceaușescu ar fi reacționat invocînd independența Justiției.

Ce altceva putea să răspundă Victor Ponta, căruia i s-au lungit urechile ascultînd ce se spune prin cămările de la Casa Albă că trebuie să fie un viitor președinte al României guberniale?

„Noi atîţia ani, dumneavoastră în mod special, dar şi alţii, ne-am luptat pentru ca justiţia să nu mai fie sub controlul politic al lui Traian Băsescu şi al Monicăi Macovei şi al celorlalţi. Eu nu cred că acest control politic, care a existat cu siguranţă, trebuie înlocuit cu un alt control politic din partea altcuiva”.

Pentru aceasta, Oana Stancu şi Mihai Gâdea, prima pe post de paracliser al Predicatorului, l-au mustrat strașnic pe Victor Ponta.

Urmărind emisiunea eu însă am tras o concluzie diferită de cea a confraţilor mai tineri.

Prin raportare la aberaţiile debitate de ţăţica Oana Stancu, Victor Ponta părea un democrat convins.

Dacă n-aş şti strategia de campanie a lui Victor Ponta aş fi sărit din fotoliu şi l-aş fi aplaudat pe acest mai nou amant al Justiţiei Independente.

Eu ştiu însă că Victor Ponta se află într-o campanie de convingere a Stăpînului american că-i gata să-și dea viața pentru Independența Justiției.

Numai că în toată tărăşenia de miercuri seara am remarcat ceva bizar.

Oana Stancu ajunsese cu grobianismul mustrării lui Victor Ponta, pentru că nu dă de pămînt cu procurorii DNA, atît de jos, încît Victor Ponta a strălucit printr-o banalitate pe care şi Nicolae Ceauşescu ar fi spus-o.

După opinia mea am fost martorii unui conflict regizat.

Un conflict menit a crea imaginea unui Victor Ponta călcat în picioare de oamenii lui Dan Voiculescu, pentru că apără Independența Justiției.

Mă înșel?

Nici vorbă.

Joi, dimineața, la Adevărul live, Victor Ponta și-a anunțat oficial candidatura la Președinție.

Așa zisul conflict de la Sinteza zilei a făcut parte din campania electorală deja începută.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News